ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'artista Eugenio Ampudia inicia l'activitat al Liceu amb un concert inusual per a 2.292 plantes

22/6/2020 |

 

En el primer dia després d’acabar l’estat d’alarma provocat per la pandèmia, el Gran Teatre del Liceu reobre les seves portes, però ho fa per a un públic inusual. L’artista conceptual Eugenio Ampudia prepara un concert original, únic i diferent en el qual les 2.292 butaques de l’auditori estaran ocupades aquest cop per plantes. Serà el 22 de juny a les 17h, en directe per streaming, quan el quartet de corda UceLi Quartet interpreti ‘Crisantemi’ de Puccini per a aquest públic vegetal procedent de vivers de la zona.

Després d’un temps dolorós i estrany, el creador, la direcció artística del Liceu i la comissària Blanca de la Torre, proposen una mirada diferent per al retorn a l’activitat, una mirada que ens acosti a quelcom tan essencial com la nostra relació amb la naturalesa. Finalitzat el concert, les plantes, amb un certificat de l’artista, seran donades, a mode de reconeixement, a 2.292 persones que han estat al front sanitari, la primera línia, la més dura en una batalla inèdita per a les nostres generacions. Com a part de l’acció artística, durant el concert Eugenio Ampudia produirà fotografies de gran format i un vídeo sobre la iniciativa, dues obres que passaran a formar part de les col·leccions dels patrocinadors: Fundació “la Caixa”, DKV Seguros, Airpharm Logistics, Fundació Lluís Coromina i Cuatrecasas.

El Liceu acull i protagonitza així una acció d’alta càrrega simbòlica que reivindica el valor de l’art, la música i la natura com a carta de presentació per retornar a l’activitat. Aquest diàleg entre el Teatre i les arts visuals dona continuïtat al projecte artístic del Liceu de les Arts que desenvolupa Víctor Garcia de Gomar i serà també el preludi d’una temporada 2020/21 plena de sinèrgies i trobades entre disciplines artístiques.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet