ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Delta Chamber Music Festival celebra “Parèntesi” per no deixar Amposta sense música de cambra

24/6/2020 |

 

En la línia d’altres festivals d’estiu de petit format, el Delta Chamber Music Festival respon a la situació creada per la crisi sanitària amb una modificació del format habitual sense renunciar a l’objectiu d’apropar la cultura a la societat. Així, del 28 de juliol al 2 d’agost, celebrarà una edició que ha batejat amb el sobrenom de “Parèntesi” amb una programació que inclourà fins a quaranta concerts individuals i tres de música de cambra a l’aire lliure.

S’ajorna fins al 2021, doncs, la celebració del cinquè aniversari del festival en un territori castigat ja abans del virus –com han volgut fer notar els seus organitzadors- pel temporal Glòria però amb la clara intenció de no voler deixar de comptar ara amb els músics, especialment perjudicats en aquest moment.

Laura Ruiz Ferreres i Pau Rodríguez Ruiz, els dos músics ampostins impulsors del Delta Chamber Music Festival, han ideat bàsicament dos nous formats per fer-ho possible: d’una banda, els concerts individuals, un concepte que està triomfant a Alemanya –on Laura Ruiz s’ha establert de fa anys- però que arriba en primícia a tot l’Estat espanyol i que consisteix en un únic músic que toca per a un únic oient durant deu minuts amb un instrument musical que l’espectador no coneixerà fins al mateix moment del concert. Aquestes experiències, estrictament visuals i auditives, tindran lloc els dies 28, 29 i 30 de juliol en espais singulars de la ciutat d’Amposta com la Torre de la Carrova, l’antic pati del Col.legi de les Monges o el vestíbul de l’Ajuntament.

D’altra banda, el cap de setmana del 31 de juliol al 2 d’agost, es durà a terme un altre format atípic: els concerts a la Plaça de l’Ajuntament. Allà, a l’aire lliure, des de solistes fins a trios interpretaran un programa amb obres de compositors com Toldrà, Satie o Ravel, entre d’altres. Se n’oferiran tres passis (un cada dia) per tal de facilitar l’assistència de públic a causa de la limitació de l’aforament.

Davant les dificultats de mobilitat internacional, els set artistes participants en aquesta edició “Parèntesi” del Delta Chamber Music Festival seran tots nacionals: es tracta de Laura Pou, flauta, Andrés Otín, oboè, Marina Vidal, violoncel, Oleguer Beltran, violí i Ester Lecha, piano, a més dels organitzadors Laura Ruiz i Pau Rodríguez, clarinets.

Cal no oblidar la vessant pluridisciplinar del festival, que enguany haurà de renunciar al concurs d’arquitectura efímera però comptarà amb la col.laboració de la Demarcació de l’Ebre del Col.legi d’Arquitectes de Catalunya per al disseny dels espais a partir d’intervencions efímeres.

Així mateix, el Delta Chamber Music Festival compta amb el suport de l’Ajuntament d’Amposta, el Consell Comarcal del Montsià, la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Per a més informació i venda d’entrades, es pot consultar el portal web www.deltachambermusicfestival.com. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet