ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Ibercamera presenta una nova temporada de sis concerts entre gener i octubre de 2021

26/6/2020 |

 

L’entitat, que reivindica un cop més el paper de la iniciativa privada en la programació de música clàssica, presenta la 37a temporada, que consisteix de sis concerts als quals els abonats han d’afegir els tres que s’han deixat de fer de l’actual i que han estat reprogramats al llarg dels propers mesos.

La Creació de Haydn, L’Art de la Fuga de Bach i la Sisena simfonia de Mahler són algunes de les obres del gran repertori que Ibercamera ha programat per la propera temporada en concerts que se celebraran tant al Palau de la Música com a L’Auditori i que estaran protagonitzats, entre d’altres, per intèrprets com el pianista Maurizio Pollini, el violinista Fumiaki Miura, les orquestres Simfònica de Tòquio, la de la Ràdio de Stuttgart o la de Cambra de Viena i directors com Teodor Currentzis o Jonathan Nott.

Els sis nous concerts tindran lloc entre els mesos de febrer i octubre –quatre al Palau de la Música i dos a L’Auditori-, mentre que els tres reprogramats de la temporada 2020-21 –el Rèquiem de Verdi, el recital de Martha Argerich i el concert de Fumiaki Miura i Maria Joao Pires- fan que l’oferta global d’Ibercamera per a la temporada estable a Barcelona l’any 2021 arrenqui el 21 de gener i s’allargui fins al 27 d’octubre.

La nova oferta inclou l’oratori La Creació de Haydn a càrrec del Cor Madrigal –que prepararà Mireia Barrera- i l’Orquestra de la Ràdio d’Hongria sota la batuta de János Kovács (9 de febrer), La Cançó de la Terra de Mahler amb l’Orquestra Simfònica SWR de Stuttgart i Teodor Currentzis (22 de març) i un programa monogràfic Bach a càrrec del pianista Daniil Trifonov (l’endemà, 23 de març). El 29 d’abril, l’Orquestra de Cambra de Viena, el violinista Fumiaki Miura i la pianista Varvara interpretaran dos concerts i una simfonia de Mozart, mentre que el 26 de maig l’Orquestra Simfònica de Tòquio –en gira europea organitzada pel Grup Camera- dirigida per Jonathan Nott interpretarà la Sisena simfonia de Mahler. Tancarà la temporada el recital de Maurizio Pollini, el 27 d’octubre, amb un programa encara per determinar.

Ibercamera ha aprofitat la presentació de la seva nova temporada –que Josep M. Prat ha qualificat de “potent i representativa del que fem”- per explicitar l’agraïment als seus abonats i clients pel suport mostrat durant els mesos de confinament així com la flexibilitat dels artistes a l’hora de buscar noves dates i programes per als seus concerts.

L’entitat, que també ha qualificat de “receptiva, positiva i àgil” la reacció de les administracions de les quals rep suport en aquesta crisi, espera poder omplir tot l’aforament de les sales on ofereix concerts –els abonats ja en representen el 60%-, manté els preus de les localitats –tot i que, de moment, encara no són a la venda i tan sols es posa en marxa la renovació dels abonaments- i fixa l’hora d’inici dels concerts a les 8 del vespre d’acord amb la voluntat majoritària dels seus clients i en línia amb la resta de programacions musicals de la ciutat de Barcelona. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet