ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Aquest estiu ‘Notes al parc'

26/6/2020 |

 

El cicle de música estival Notes al parc torna un any més a la Devesa de Girona

Els espais oberts seran la salvació per a bona part dels músics que aquest estiu podran actuar en directe. A Girona, l’Ajuntament ha programat el cicle de música ‘Notes al parc’, que se celebra com altres anys durant els mesos de juliol i agost a la Plaça de les Botxes, del Parc de la Devesa. S’hi faran concerts de música tant clàssica com moderna. L’entrada als concerts serà gratuïta però, ateses les circumstàncies, caldrà reservar prèviament les invitacions al web. Vet aquí la programació:

Trio Capmany

El cicle Notes al parc començarà el dimecres 1 de juliol amb el Trio Capmany. El trio, format per tres instrumentistes de canya, traslladarà al públic a la Viena del segle XVIII. Pau Roca al oboè, Joan Roca al clarinet i Clara Canimas al fagot, descobriran la relació entre òpera i música instrumental.

LUW

El nou projecte del músic i productor Lluís Costa es podrà veure el dissabte 4 de juliol a la Plaça de les Botxes. Cançons d’autor d’estil pop-rock, tant en català com en anglès, parlen del pas del temps, de l’amor, de la terra i de viatges.

Joina

El dimecres 8 de juliol de la pianista Joina Canyet presentarà Companyes, el seu àlbum debut. El treball de Joina va néixer amb l’objectiu d’utilitzar l’art com a eina transformadora, amb la música vol replantejar els rols de gènere, els poders fàctics i l’existència d’altres maneres de viure i estimar. La música de Joina Canyet combina el rap, el funk, el jazz i l’electrònica.

Mos Azimans

El quartet de música antiga compost per Laia Frigolé, Míriam Encinas, David Codina i Pau Marcos, actuarà el dissabte 11 de juliol a Notes al parc. Recuperant les cançons de Bernart de Ventadorn, el trobador occità del segle XII, presentaran En un miralh. Aquesta proposta està recollida en el seu primer disc i s’endinsa en l’amor que Bernart de Ventadorm va professar amb els seus chans a Margarida de Turena.

Ramon Bassal & Marc Piqué

El dimecres 15 de juliol és el torn dels músics Ramon Bassal i Marc Piqué. Després d’anys estudiant arreu d’Europa han iniciat una col·laboració que els ha permès tocar arreu del món. El programa està format per obres dels compositors Ludwig van Beethoven, Robert Schumann i Gaspar Cassadó.

Xavier Calvet

L’abans líder de la banda Bullitt, Xavier Calvet, presentarà el seu segon treball Crosswinds. Serà el dimecres 22 de juliol i omplirà la Devesa amb les seves cançons d’estil pop-rock, americana i folk.

Jove Orquestra de les Comarques Gironines

El dissabte 25 de juliol serà la Jove Orquestra de les Comarques Gironines la protagonista del vespre. El projecte pedagògic orquestral de la Fundació Metalquimia, que treballa amb joves músics de 16 a 20 anys, compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona i la Diputació. L’actuació del 25 de juliol serà un assaig obert on es treballaran fragments de la Simfonia núm. 2, en re major, op.73 de Johannes Brahms i serà dirigit pel director Tobias Gossmann.

The Altist Viola Quartet

El quartet format pels violistes Joan Fèlix, Nina Sunyer, Laura Bosch i Oriol Illa, exploraran el so de la viola a través d’un viatge per la història de la música. Un recorregut divers per la música que ja ha triomfat en altres ciutats de Catalunya i Menorca i que es podrà gaudir el dimecres 29 de juliol.

Bigblack Rhino

El dimecres 12 de juliol és el torn dels gironins Bigblack Rhino, grup influenciat per grups com Alabama Shakes o músics com Muddy Waters. Combinant la dolçor del soul amb l’acidesa del rock&roll ens presentaran un gran repertori de temes propis caracteritzat per la mescla d’estils de música negra.

Les Anxovetes

El grup d’havaneres Les Anxovetes, nascut l’any 2013, presentarà el diumenge 16 d’agost el seu repertori d’havaneres clàssic i tradicional. Les veus de Montse Ferrermoner, Tona Gafarot i Marta Pérez van acompanyades de la música de la guitarra de Salva Gallego i el contrabaix de Xevi Pasqual.

David Mauricio

El cantant David Mauricio presentarà un recull de cançons que fusionen el pop més melòdic amb el folk. El dimecres 19 d’agost es podrà gaudir del seu pop d’autor, cançons reflexives que recullen emocions fortes i sensacions petites.

Paula Grande

El dissabte 22 d’agost serà la música de Paula Grande la protagonista del cicle Notes al parc. Cançons que combinen totes aquelles experiències viscudes, les seves avantpassades i els camins que ha de recórrer. Combinant el rap, el trap i el jazz, Paula Grande treballa contra allò establert. La cantant ja compta amb dos treballs publicats, Viatge Interestel·lar (2016) i SóC (2018).

Girona Jazz Project Big Band

El penúltim dels concerts del cicle Notes al parc tindrà com a protagonista el Girona Jazz Project. Amb més d’una dècada de trajectòria i havent col·laborat amb artistes de renom mundial com Maceo Parker o Bob Mintzer, s’endinsen en un repertori d’estil swing. Es podran sentir els millors temes de l’època daurada de les big bands i del jazz.

Oriol Mallart i M. Àngels Pardàs

Tancaran el cicle d’enguany, el dissabte 29 d’agost, Oriol Mallart i Maria Àngels Pardàs. Amb ells viatjarem des del barroc fins al segle XX, tot a través de les cançons de compositors com Purcell, Bach, Mozart o Hahn. La majoria de les peces que es representaran van ser escrites per a veu i clavicèmbal, tot i això n’han escollit d’altres que no van ser compostes per aquest instrument i que han sigut adaptades.

Més informació a https://web.girona.cat/lamarfa/concerts/notesalparc 

Mireia Soler
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet