ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El MUHBA reprèn l'activitat amb un cicle de guitarra i un recital poètic

28/6/2020 |

 

El Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) recupera aquest mes de juliol la seva activitat amb el cicle de concerts d’estiu Park Güell Guitarra/Bcn. Seran quatre concerts, els divendres 3, 10, 17 i 24 de juliol (21 h), amb la guitarra com a protagonista des d’estils diferents. També el dijous 16 de juliol (18.30 h) s’oferirà un recital poètic a la Vil·la Joana (Vallvidrera).

Àlex Garrobé iniciarà el cicle amb un recital de guitarra clàssica que a tall d’antologia oferirà obres autors barcelonins, com Ferran Sor, Miquel Llobet o Joan Manén, i d’altres estretament vinculats a la ciutat, com Eduardo Sáinz de la Maza o Marco Smaili, de qui interpretarà l’emotiu homenatge que va dedicar a Tete Montoliu.

En el segon concert, hi tindrà protagonisme la guitarra mediterrània i flamenca amb el trio format per Marco Mezquida (piano), Chicuelo (guitarra) i Paco de Mode (percussions). Els músics oferiran una selecció del seu treball discogràfic No hay dos sin tres, un brillant mosaic sonor que va del flamenc a la rumba, amb connexions amb la tradició barcelonina de la guitarra; aquest treball va rebre el Premi Ciutat de Barcelona de Música.

El seguirà el so de la guitarra mestissa amb el Pyrophorus Guitar Duo, format pels guitarristes cubans residents a Barcelona Alí Arango i Josué Fonseca. Els músics s’endinsaran en el mestissatge de dues tradicions musicals a través de la guitarra, amb un repertori d’anada i tornada que va des del bolero, el son o les guajiras fins a relectures de cançons populars catalanes i noves creacions nascudes a Barcelona.

Finalment, tancaran el cicle el quintet del guitarrista Albert Bello i el violinista Oriol Saña (amb Camil Arcarazo i Claudi Làzaro a les guitarres rítmiques i Joan Motera al contrabaix), considerat un dels millors grups de jazz manouche del panorama actual. El quintet proposarà un viatge fascinant i ple de swing als anys de la República, quan van proliferar a Barcelona els Hot Jazz Clubs que van importar aquest peculiar estil impulsat per Django Reinhardt i Stéphane Grappelli.

Per la seva banda, el recital poètic Paraules i sons de Barcelona. Itinerari per la ciutat del XIX i XX, proposa un passeig amb contrapunt musical pels relats literaris que han construït l’imaginari de la Barcelona contemporània, a càrrec de l’actriu i rapsoda Gemma Sangerman, acompanyada pel clarinet d’Oriol Romaní. Es llegiran textos dels autors Joan Brossa, David Castillo, Josep Maria Espinàs, Tomàs Garcés, Àngel Guimerà, Joan Maragall i Mercè Rodoreda, entre d’altres, amb músiques tradicionals catalanes i populars i peces de Joaquim Homs, Igor Stravinsky, John Cage, J. S. Bach i improvisacions.

Tots els concerts i el recital poètic seran gratuïts, amb reserva prèvia al web del MUHBA (places limitades), i s’hi seguiran totes les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet