ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La soprano catalana Serena Sáenz debuta al Palau de la Música Catalana

29/6/2020 |

 

La soprano catalana Serena Sáenz, que va triomfar a l’Staatsoper de Berlín en el paper de Pamina de La flauta màgica, debuta dijous al Palau de la Música Catalana

Dijous que ve, 2 de juliol (Sala de Concerts, 21 h), la jove cantant Serena Sáenz (Barcelona, 1994) oferirà un recital líric amb un programa atractiu i variat en què mostrarà el seu talent de soprano lleugera coloratura, tot combinant diferents repertoris de cançó i òpera i la seva versatilitat en fins a cinc idiomes. Serena Sáenz, formada als cors Infantil i Jove de l’Orfeó Català, va triomfar la temporada 2018-19 amb gran èxit de crítica a l’Staatsoper de Berlín en el rol de Pamina de La flauta màgica de Mozart. En el concert, que suposa el debut en recital de Sáenz al Palau de la Música Catalana, la soprano estarà acompanyada al piano per Ricardo Estrada, un dels correpetidors més destacats del país i pianista oficial en concursos internacionals. Aquest serà el segon concert del cicle Estiu al Palau amb què el Palau de la Música Catalana reprèn l’activitat concertística després de tres mesos i mig tancat temporalment a causa de la COVID-19.

Sáenz iniciarà el recital amb la cèlebre cançó Villanelle de la compositora belga Eva Dell’acqua, una peça fonamental del repertori de soprano lleugera coloratura. Seguiran els Cuatro madrigales amatorios de Joaquín Rodrigo, cançons de gran sensibilitat en què contrasten melancolia i picardia amorosa. La cançó catalana estarà representada per Elegia eterna d’Enric Granados, la seva última cançó sobre text en català, d’Apel·les Mestres, que va compondre i en què el caràcter líric i commovedor sobre una senzilla però delicada melodia exigeix un cant noble i refinat.

Sáenz continuarà amb “Les oiseaux dans la charmille” de Les contes d’Hoffmann de Jacques Offenbach, l’ària de la nina Olympia, una filigrana vocal que desafia la soprano amb una coloratura endimoniada de picats i sobreaguts. De Giuseppe Verdi cantarà “Caro Nome” de Rigoletto, ària de Gilda construïda sobre una línia vocal plena de trinats, pianos, aguts i picats, però amb un legato exigent. De Serguei Rimski-Kórsakov cantarà Vocalise, un melisme sense text, i Zdes’ khorosho, op. 21 núm. 7, mentre que de Serguei Rakhmàninov cantarà “Plenivshis’rozoy, solovey” (Romança oriental) de Quatre cançons, op. 2. Serena Sáenz clourà el recital amb “Regnava nel silenzio” de Lucia de Lammermoor de Gaetano Donizetti, una ària que exigeix domini del fraseig, interiorització emocional, control del fiato i una tècnica impol·luta. Per la seva banda, Ricardo Estrada interpretarà en solitari la seva composició Winds, composta durant la seva estada com a estudiant a Londres i basada en els paratges evocadors de les Highlands d’Escòcia. El concert tindrà una durada aproximada de 60 minuts, sense pausa. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet