ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

«Jo, Ennio Morricone, he mort», la carta de comiat i amor del mestre

7/7/2020 |

 

El compositor italià, autor de conegudes bandes sonores com 'Cinema Paradiso', ha mort als 91 anys
El Periódico

«Jo, Ennio Morricone, he mort». Així comença una carta escrita pel famós compositor italià per acomiadar-se dels seus familiars i amics i en què «renova» el seu amor a la seva dona, Maria.

Morricone, autor d’algunes de les bandes sonores més famoses de la història del cine, ha mort aquest dilluns de matinada a la clínica romana en què estava ingressat per les complicacions sorgides després de caure fa uns dies i trencar-se el fèmur.

De seguida, les portes de la clínica Campus Bio Mèdic de la capital s’han omplert de premsa i l’advocat i amic del compositor, Giorgio Assumma, ha sortit a llegir una curiosa carta de comiat de Morricone.

«Jo, Ennio Morricone, he mort. Ho anuncio així a tots els amics que sempre em van ser pròxims i també als una mica llunyans, que acomiado amb gran afecte», comença la missiva.

L’oscaritzat compositor explica que només hi ha una raó per acomiadar-se d’aquesta manera: «No vull molestar».

Un record «particular» el dedica a Peppucio, el director Giuseppe Tornatore, per qui va treballar a totes les seves pel·lícules, i la seva dona, Roberta Pacetti: «Amics fraterns molt presents en aquests últims anys de la nostra vida», afirma.

Morricone, la música de les estrelles
També cita alguns amics i les seves germanes, Adriana, Maria i Franca; els seus quatre fills, Marco, Alessandra, Andrea i Giovanni; i els seus nets, Francesca, Valentina, Francesco i Luca.

I per últim, però en un lloc especial, la seva dona, Maria Travia, amb qui va compartir la seva vida des que es van conèixer el 1950.

«A ella li renovo l’amor extraordinari que ens ha mantingut junts i que lamento abandonar. Per ella és el meu adeu més dolorós», acaba dient.


El Periódico de Catalunya

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet