ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Bachcelona estrena una obra de Joan Magrané

7/7/2020 |

 

El festival obre aquest dimarts al Palau de la Música amb artistes de proximitat centrada en la relació entre Mendelssohn i Bach

El festival Bachcelona torna aquest estiu amb una programació reduïda i artistes de proximitat. Adaptat a les circumstàncies d’una pandèmia que ha complicat la contractació de músics internacionals i concebut en ple confinament, Bachcelona ha volgut mantenir la seva cita amb els amants de la música de Johan Sebastian Bach (1685-1750) un any més.

Aquest dimarts ofereixen la primera de les tres propostes previstes, un recital del pianista Carles Marigó, al Palau de la Música Catalana, on estrenarà ‘Fantasiestück 3’, una obra de Joan Magrané (Reus, 1988). Aquesta peça i una improvisació del mateix Marigó connectaran la música d’avui amb la del Bach més romàntic i la del Felix Mendelssohn (1809-1847) més polifònic. El recital també inclou una peça de Fanny Mendelssohn.

A la Filmoteca
El 10 de juliol, la Filmoteca de Catalunya oferirà una altra visió de Bach amb la projecció d’‘A passionate life year’, un documental de la BBC de Cesca Eaton i David Jeffcoclk sobre el director John Eliot Gardiner, especialista en Bach, autor d’una rigorosa biografia on s’acosta a la part més humana del músic.

La tercera i última proposta de Bachcelona estarà protagonitzada per la jove soprano Elionor Martínez, que va rebre la Beca Bach-Fundació Salvat, i un conjunt de cambra format per músics de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu. Interpretaran àries, quartets i el famós ‘Octet per a cordes en mi bemoll major’ de Mendelssohn en un concert al Recinte Modernista de Sant Pau, el dia 17, en col·laboració amb el festival Cruïlla XXS. 

Marta Cervera
El Periódico de Catalunya

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet