ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El jove quartet de corda Goldmund Quartett debuta al Palau al cicle Echo Rising Stars

8/7/2020 |

 

Dilluns que ve, 13 de juliol el Palau de la Música Catalana rebrà el Goldmund Quartett, considerat un dels quartets de corda joves més emocionants d’Europa. Format per Florian Schötz i Pinchas Adt (violins), Christoph Vandory (viola) i Raphael Paratore (violoncel), la formació oferirà un programa amb obres clàssiques de Haydn i Mendelssohn i l’obra encàrrec efectuat per l’ECHO Rising Stars, la Philharmonie de París i el Festspielhaus de Baden-Baden a la compositora britànico-búlgara Dobrinka Tabakova.

Aquest concert corresponent al cicle Echo Rising Stars es va haver de cancel·lar el març passat amb motiu de la COVID-19, però es recupera ara emmarcat també en el cicle Estiu al Palau.

El concert s’iniciarà amb el Quartet en Fa menor, op. 20 núm. 5 de Haydn, seguit per The smile of the flamboyant wings de la compositora Dobrinka Tabakova, formada amb els mestres Iannis Xenakis i John Adams, entre d’altres. L’obra adopta el títol d’una creació de Joan Miró pertanyent al conjunt de “pintures impulsives”, inspirades per l’art rupestre. La seva “adaptació” no busca representar aquella obra, sinó que s’inspira en temes tan amplis com les dimensions i la interacció de l’espai de la pintura. L’obra ha estat composta especialment per al Goldmund Quartett en el marc del programa ECHO Rising Stars i és un coencàrrec d’aquesta associació juntament amb la Philharmonie de París i el Festspielhaus de Baden-Baden.

El concert es clourà amb el Quartet núm. 6, en Fa menor, op. 80 de Mendelssohn, una composició que respira la desesperació del compositor per la pèrdua prematura de la seva germana Fanny. L’obra, amb una tensió electritzant de començament a fi, mostra gran patiment i angoixa, elements comuns del romanticisme, però que aquí resulten veritablement genuïns. El concert tindrà una durada aproximada de 60 minuts, sense pausa. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet