ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Dudamel dirigirà la Novena de Beethoven amb l'Orfeó Català

14/7/2020 |

 

Gustavo Dudamel dirigirà la Novena de Beethoven amb l’Orfeó Català, el Cor de Cambra i la Mahler Chamber Orchestra al Palau el proper 18 de setembre. Un concert d’homenatge a la societat davant la COVID-19 que compta amb el patrocini del Banco de Santander.

El proper 18 de setembre Gustavo Dudamel dirigirà al Palau de la Música Catalana la Novena Simfonia de Beethoven amb l’Orfeó Català, el Cor de Cambra del Palau i la Mahler Chamber Orchestra (MCO), juntament amb músics de l’Escuela Superior Reina Sofía de Madrid. Un concert amb una gran càrrega simbòlica, ja que d’una banda serà un homenatge a tota la societat durant la COVID-19, també una celebració de la vida i de la fraternitat humana simbolitzada per aquesta obra universal de Beethoven, i perquè suposarà així mateix el primer concert dels cors del Palau després de l’aturada de la seva activitat a causa del coronavirus. El concert es repetirà l’endemà al Teatro Real de Madrid, en una iniciativa amb el patrocini destacat del Banco de Santander.

 

Aquest concert substitueix el que havia de dirigir el mateix Dudamel, al capdavant de l’MCO, amb l’Obertura Leonore, la Inacabada de Schubert i La nit transfigurada de Schönberg i que es va haver de cancel·lar arran de la crisi sanitària. Les mateixes entrades seran vàlides per a la nova data del setembre, excepte algunes localitats dels laterals del primer i segon pisos, que s’anul·laran per acollir els cantaires de la casa i que es canviaran per localitzacions similars o superiors. Les persones que desitgin recuperar els diners o bé bescanviar les entrades per un altre concert podran fer-ho enviant un correu a taquilles@palaumusica.cat. La venda al públic en general s’activarà el proper 23 de juliol.

 

Cal recordar que arran de la COVID-19 també es va haver de cancel·lar la versió semiescenificada de Fidelio de Beethoven (Palau 100, 14.04.20) amb Gustavo Dudamel i amb la col·laboració dels cors de la casa, un altre dels concerts emblemàtics de la temporada i commemoratiu del 250è aniversari del naixement de Beethoven. Una commemoració que es reprendrà, doncs, amb la Novena Simfonia i durant la tardor amb els recitals dels pianistes Paul Lewis (21.10.20) i Valentina Lisitsa (16.12.20).


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet