ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Museu Pau Casals, declarat Museu d'Interès Nacional

15/7/2020 |

 

Per a celebrar-ho, el museu oferirà una jornada de portes obertes el proper diumenge 19 de juliol

El passat 16 de desembre de 2019, el Patronat de la Fundació Pau Casals va sol·licitar declarar el Museu Pau Casals com a Museu d’Interès Nacional, per la importància del personatge de Pau Casals, un dels noms més universals de la cultura catalana, i també per la rellevància patrimonial i museística del Museu Pau Casals. El Govern de Catalunya, a proposta de la Direcció General de Patrimoni, l’ha declarat Museu d’Interès Nacional. El Govern ho ha acordat per la seva importància i el valor del conjunt dels béns culturals que aplega.

Museu Pau Casals a El Vendrell
La declaració, informada el passat 10 de juny per la Comissió Executiva de la Junta de Museus de Catalunya, permetrà posar en valor el llegat musical, humà i de lluita per la pau de la figura de Pau Casals, i donarà visibilitat i projecció nacional i internacional a un dels recursos museístics més importants de Catalunya.

En paraules de Núria Ballester, Directora del Museu Pau Casals “la declaració de Museu d’Interès Nacional ens arriba en un moment crucial per la consolidació i projecció del museu en un futur pròxim, donant un aval i un impuls molt important a les iniciatives i projectes empreses en els darrers anys pel museu, que ens han de permetre consolidar-nos com un dels equipaments culturals de referència a nivell nacional i internacional”.

Jordi Pardo, Director General de la Fundació Pau Casals, destaca que “el Museu Pau Casals és un dels sis millors museus d’Europa dedicats a un músic. Aquesta declaració és el reconeixement de la importància del llegat musical i humanístic d’un dels noms més universals de la cultura catalana, i d’un museu amb una programació i serveis culturals de qualitat que tota la ciutadania de Catalunya hauria de conèixer”.

Per a celebrar-ho, la Fundació convida a tothom a visitar el Museu Pau Casals, situat a la Platja de Sant Salvador del Vendrell, a la jornada de portes obertes que el museu oferirà el proper diumenge 19 de juliol, en horari de 10h a 14h. Podeu consultar les recomanacions per a la visita aquí.

Els Museus d’Interès Nacional són aquells que tenen una significació especial per al patrimoni cultural de Catalunya. Actualment, són Museus d’Interès Nacional el Museu Episcopal de Vic, el Museu Picasso, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu de Montserrat, la Fundació Joan Miró, el Museu de Lleida, el Museu del Cau Ferrat, el Museu Maricel i la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer i el Museu Pau Casals.

El concert del Centenari de l’Orquestra Pau Casals
Fa uns dies El Vendrell va acollir el primer concert simfònic celebrat a Catalunya des que es va declarar la pandèmia. Va tenir lloc a l’aire lliure, a la plaça Nova, i va anar a càrrec de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, formada per 40 músics, sota la direcció de Jordi Mora. Van oferir una selecció d’obres que van interpretar el 10 de juliol de 1927, els músics i membres del Patronat de l’Orquestra Pau Casals, en homenatge a Pau Casals. Els que no hi vau poder ser, podeu veure el concert el dia 14 d’agost pel Canal 33.

Aquest concert de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, que podeu veure en aquesta gravació, ha estat organitzat per l’Ajuntament del Vendrell i la Fundació Pau Casals, amb motiu del programa del Centenari de l’Orquestra Pau Casals i en el marc de la programació del Vendrell, Capital de la Cultura Catalana 2020. Havia de ser el concert d’inici del Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell, que ha estat suspès per causa del COVID-19.  


Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet