ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Concurs Mirna Lacambra per a ‘La flauta màgica' ja té guanyadors

17/7/2020 |

 

La setmana passada va tenir lloc la 24a edició del Concurs Mirna Lacambra per accedir al XXIV Curs de Professionalització de l’Escola d’Òpera de Sabadell, dedicat aquest any a l’òpera La flauta màgica de W. A. Mozart. A més de participar al Curs, el premi inclou representar La flauta màgica al teatre La Faràndula de Sabadell els dies 22 i 24 d’octubre de 2020, dins la temporada Òpera a Catalunya de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell (AAOS), organitzadora del Concurs i del Curs.

Les proves (dues selectives i una final) van tenir lloc els dies 8, 9 i 10 de juliol; a la prova final hi van accedir 27 candidats d’un total de 51 inscrits. El Concurs ha estat obert a tots els cantants de nacionalitat espanyola o estrangers residents a Espanya, amb la carrera de cant acabada en un conservatori oficial o equivalent amb professor particular, i amb una edat màxima de 33 anys. Hi van quedar exclosos els cantants que ja han debutat en escena com a professionals interpretant papers protagonistes.

El jurat del Concurs, format per Mirna Lacambra, Daniel Gil de Tejada, Francesca Roig, Enric Serra, Eduard Giménez, Pau Monterde i Miquel Gorriz, va assignar els papers principals de l’òpera a Alejandro Baliñas (Sarastro), Andrés Rodríguez (Tamino), Alba Martínez (Reina de la Nit), Marta Heras (Pamina), Joaquim Cornet (Papageno), Ángel Baile (Monostatos) i Maria Bañeras (Papagena). Completaran el repartiment Mercedes Darder, Lucía Iglesias i María Jurado (dames), Alba Boix i Ariadna Vila (genis), Lucas López (armat, sacerdot) i Jaime Roda (orador); tres papers es van declarar deserts.

El Curs es desenvoluparà durant els mesos de setembre i octubre del 2020 (començarà l’1 de setembre) i finalitzarà amb la representació del dia 22 d’octubre (no remunerada), dedicada als estudiants d’institut, conservatoris i escoles de música i escoles d’adults de Sabadell i comarca, que hi assistiran de manera gratuïta, i en què també es convidaran crítics d’òpera i agents artístics. La representació del dia 23 d’octubre (remunerada) forma part de la temporada Òpera a Catalunya. Un cop finalitzat el Curs i les representacions, es tindrà en compte la possibilitat de fer participar en algun dels repartiments de les temporades vinents d’Òpera a Catalunya aquells alumnes que hagin destacat durant el curs per la seva evolució i treball.

El Curs, dirigit per Mirna Lacambra, amb classes teòriques i assajos –també amb orquestra i un assaig general– consistirà en la preparació exhaustiva de cadascun dels personatges i inclou les matèries següents: interpretació musical, estil mozartià, dicció i fraseig, emissió vocal, perfeccionament de l’idioma, interpretació escènica, expressió corporal i entorn històric. Serà impartit per Roger Alier, Daniel Gil de Tejada, Francesca Roig, Pau Monterde, Miquel Gorriz, Jordi Vilà, David Zeiler, Marta Pujol, Andrea Álvarez, Anna Crexells i Viviana Salisi. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet