ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Festival LIFE Victoria dedicarà les dues properes edicions a “Els viatges de l'ànima”

25/7/2020 |

 

Grans noms internacionals com Natalie Dessay, Felicity Lott, Christopher Maltman, Mark Padmore, Adrianne Pieczonka o Sarah Connolly, però també artistes locals com Albert Guinovart –primer compositor en residència-, David Alegret, Marta Mathéu, Roger Padullés o Joan Martín-Royo passaran per la cita liederista al llarg de les dues properes temporades.

El Festival LIFE manté les tres línies que l’han definit sempre -l’excel·lència artística, la formació de nous talents i la reivindicació de la figura de Victoria de los Ángeles- en les dues properes edicions, que s’han presentat conjuntament perquè comparteixen el lema “Els viatges de l’ànima”. Aquesta continuïtat també és fruit de l’ajornament d’alguns recitals previstos els darrers mesos i la incertesa sobre la possibilitat que els concerts puguin tornar a ser presencials en el futur.

Els seus responsables, Helena Mora –presidenta de la Fundació Victoria de los Ángeles- i Marc Busquets –director artístic del Festival LIFE- argumenten que, a pesar que la manera de viatjar ha canviat molt els últims anys, “la fascinació per allò que ens és estrany i exòtic roman inalterable”.

Així, aquest serà l’eix que farà possible la presència a Barcelona de noms com la soprano francesa Natalie Dessay, que clausurarà l’edició de 2021 junt amb Philippe Cassard al piano. La mítica soprano Felicity Lott oferirà un recital com a cloenda de les classes magistrals que oferirà al Primavera LIFE –l’extensió del festival que tot just es va poder inaugurar el passat mes de març-. I també es manté el compromís amb la mezzosoprano Sarah Connolly que, anunciada en les dues edicions anteriors, hi participarà al costat de Julius Drake el novembre de 2021. La soprano Anne Schwanewilms debutarà al Festival amb Malcolm Martineau el novembre de 2020. També junt amb Martineau, el baríton anglès Christopher Maltman tornarà al LIFE amb el cicle “Songs of travel” de Ralph Vaughan Williams.

Però un dels capítols més singulars de la programació presentada, gairebé obligat tenit en compte el leitmotiv del Festival, seran les quatre versions del Winterreise (“Viatge d’hivern”) de Schubert, que paradoxalment no s’hi havia fet fins ara. L’interpretaran les parelles formades pel baríton Samuel Hasselhorn i Malcolm Martineau, el contratenor Xavier Sabata i Francisco Poyato –amb direcció escènica de Rafael R. Villalobos a partir de Samuel Beckett i en col·laboració amb la Fundació “La Caixa”-, la soprano Adrianne Pieczonka i Julius Drake i el tenor Mark Padmore i James Baillieu.

Aquest darrer concert també formarà part de la programació, per primera vegada al LIFE, dels tres grans cicles de Schubert en tres nits consecutives -8, 9 i 10 de novembre-, sempre amb James Baillieu al piano en qualitat d’artista resident, i amb les veus de Julian Prégardien –“Die schöne Müllerin”-, Mark Padmore –“Winterreise”- i Jan Petryka –“Schwanengesang”-.

D’altra banda, el Festival estrena la figura del compositor en residència amb Albert Guinovart, que estrenarà un nou Dichterliebe basat en els textos Heinrich Heine i amb música pròpia al costat del tenor Roger Padullés. Guinovart també formarà part del programa en què David Alegret i Rubén Fernández Aguirre estrenaran peces seves i d’Antoni Ros Marbà, Antoni Parera Fons i Francesc Prat sobre textos de Josep Carner amb motiu del cinquantè aniversari de la mort del poeta.

Una altra artista resident serà la jove mezzosoprano Helena Ressurreição. I és que el suport al jove talent local s’exemplificarà amb invitacions del LIFE a artistes com Marta Mathéu, Gemma Coma-Alabert, David Alegret i Joan Martín- Royo al costat de Jordi Armengol i Francisco Poyato, Montserrat Seró i Alberto Palacios o Marta Infante i Jorge Robaina i les sopranos Mercedes Gancedo, Irene Mas Salom i Mireia Tarragó.

Tota aquesta oferta de concerts, a més dels recitals apertiu, les classes magistrals, els Tasts de Lied i un nou cicle de piano es poden consultar al web del festival, www.lifevictoria.com.

Imatge destacada: el baríton Christopher Maltman, en la seva última actuació al Festival LIFE Victoria. (c) Elisenda Canals. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet