ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Auditori de Barcelona confirma l'assistència de grans solistes i directors

28/7/2020 |

 

La temporada de tardor donarà el tret de sortida al nou projecte artístic del director de L’Auditori de Barcelona, Robert Brufau, que planteja una programació dissenyada a partir d’un relat que, per primera vegada, uneix totes les programacions de la casa i s’inspira en un cicle vital de tres fases, representat per un procés de gènesi (Temporada 20-21: Creació), desenvolupament (Temporada 21-22: Amor-odi) i final (Temporada 22-23: Mort o retorn). Per tant, aquest primer tram del viatge se centrarà en la Creació, abordada des de la creació divina de les religions monoteistes a la idea de la creació artística, fruit de la necessitat humana.

Obres com Nit transfigurada d’Arnold Schönberg, els Tres estudis de Couperin de Thomas Adès, compositor convidat de la temporada, les Variacions sobre un tema de Haydn de Brahms, La cançó de la Terra de Mahler, In Seven Days de Thomas Adès, Ad limen caeli de Núria Giménez, Ramifications de György Ligeti i Homenaje a Ligeti de Sofía Martínez reforçaran aquest relat durant la temporada de tardor.

Entre els solistes dels quals gaudirem en aquesta primera part de la temporada de L’Auditori de Barcelona cal destacar també els violinistes Vera Martínez Mehner i Abel Tomàs, membres del Quartet Casals, que se sumen a la programació amb la interpretació de la sensacional Tabula Rasa d’Arvo Pärt.

La presència d’artistes catalans i espanyols és una constant en aquesta temporada, amb batutes tan imprescindibles com les de Josep Caballé Domenech i solistes com el baríton José Antonio López i la pianista Neus Estarellas.

La pianista Katia Buniatishvili i el flautista Emmanuel Pahud, a més del pianista Sebastian Knauer, el viola Antoine Tamestit i el tenor Ilker Arcayürek, seran els solistes internacionals que visitaran l’OBC en els propers mesos.

Les directores Giedrė Šlekytė, Tabita Berglund i Zoi Tsokanou encapçalen un llistat de primeres batutes que es completarà amb Matthias Pintscher, Lionel Bringuier, Ludovic Morlot, Nuno Cohelo i Joseph Bastian.

Una temporada més, tota la família tornarà a gaudir de L’OBC balla Ravel, l’espectacle de música i dansa dirigit pel coreògraf i Premi Nacional de Dansa Antonio Ruz.

Per tal de fer-los més accessibles, L’Auditori de Barcelona ha preparat un abonament de tardor que permet fer una tria a la carta de concerts. D’aquesta manera, per la compra d’entrades per a 3 concerts s’aplicarà un descompte del 25%, mentre que per la compra de localitats per a cinc concerts hi haurà un descompte del 30% sobre el preu total.

L’aplicació de les mesures de seguretat establertes han fet que projectes que s’havien de fer aquesta temporada s’hagin reprogramat a la 2021_2022, com la Simfonia Turangalila d’Olivier Messiaen o Absolut Jest de John Adams.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet