ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Festival Mixtur trasllada al setembre la novena edició, amb concerts, tallers i conferències

29/7/2020 |

 

http://www.revistamusical.cat/el-festival-mixtur-trasllada-al-setembre-la-novena-edicio-amb-concerts-tallers-i-conferencies/

Del 10 al 20 de setembre tindrà lloc l’edició prevista per al passat mes d’abril, que manté en bona mesura la programació original i la tasca de suport a l’exploració artística en els camps de la música i l’art sonor, tot i la reducció de part del programa.

El cartell combina referents del repertori contemporani amb les propostes més actuals i arriscades de la nova creació sonora, tant de l’àmbit nacional com internacional, amb noms com Garage Ensemble, Sigma Project, el duo Lallement & Marques o el Brouwer Trio. Aquests i altres artistes, com la jove compositora Inés Badalo, la violoncel·lista Erica Wise o iniciatives locals com Discordian Community Ensemble, protagonitzaran una dotzena de concerts en què s’interpretaran obres de referència del repertori contemporani de Helmut Lachenmann, Kaija Saariaho, Benet Casablancas i Chaya Czernowin així com les estrenes dels encàrrecs del Festival Mixtur i de les obres seleccionades a la Convocatòria Mixtur.

Però el festival també és reconegut per la seva dimensió pedagògica, i així els tallers d’enguany –als quals s’han inscrit més d’un centenar de participants d’arreu del món- estaran dirigits per professors de reconegut prestigi internacional com els compositors Michael Beil, Elena Mendoza i Hèctor Parra (composició), la contrabaixista Joëlle Léandre (improvisació) i la flautista Helen Bledsoe (interpretació).

Així mateix, aquesta edició de Mixtur també combinarà la música amb altres disciplines com la videocreació de Colectivo Ergo Sound, les instal·lacions sonores d’Agustí Charles, Joana-Naomi Welteke i Nadja Rix i Jan Mech o la performance de Laura Llaneli.

Finalment, el Festival també inclourà conferències especialitzades a càrrec dels professors dels tallers pedagògics i taules rodones centrades en l’actualitat de la nova creació sonora. De manera especial, es recordarà les figures de Fidel Balaguer i Carles Guinovart, desapareguts els darrers mesos.

Reconegut arreu per la seva personalitat pròpia i la integració de propostes d’estètiques diverses que tenen el risc i la innovació com a principals trets distintius, el festival d’enguany tindrà lloc a Fabra i Coats, l’ESMUC ,Phonos i el Centre d’Art Tecla Sala.

El detall de la programació es pot consultar al web del festival, www.mixturbcn.com. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet