ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Gran Teatre del Liceu tanca l'estranya temporada del 20è. aniversari de la reobertura

31/7/2020 |

 

El Gran Teatre del Liceu clou una temporada 2019/20 marcada per la celebració del 20è aniversari de la reobertura i per la crisi sanitària que ha obligat al tancament temporal del Teatre. Una programació que venia plena de títols emblemàtics, veus de primer nivell i produccions històriques del Liceu i que malauradament s’ha vist truncada quan es trobava en un dels millors moments dels darrers anys, amb unes xifres d’ocupació d’òperes entre setembre i febrer per sobre del 90% (un 10% més que el mateix període de l’any anterior).

La temporada que commemorava la capacitat de superació del Liceu després del fatídic incendi de 1994 ha acabat posant a prova de nou l’esperit de resiliència i d’esforç col·lectiu del Teatre i del seu entorn, sense el qual no hauria estat possible superar aquesta nova crisi.

Abans del tancament forçat del Liceu, els resultats que reflectia la temporada del vintè aniversari feien preveure unes xifres de rècord. Gràcies a l’èxit de grans títols com el Turandot dirigit per Franc Aleu o l’Aida amb els telons de Mestres Cabanes, que entre tots dos sumaven 15 sold out, les xifres d’ocupació i espectadors superava en escreix el mateix període de la temporada anterior. Més de 173.000 espectadors van assistir a alguna de les funcions del Liceu entre setembre de 2019 i febrer de 2020, un 34% més que els mateixos mesos de la temporada 2018/19 (129.000 espectadors). L’ocupació també duia un avantatge de 10 punts respecte l’exercici anterior. No obstant, l’aturada artística derivada de la crisi sanitària va provocar una davallada que va deixar els resultats finals en un 37% menys d’espectadors, respecte els 278.000 que van venir al Teatre durant la temporada 2018/19.

El Teatre es prepara per la tornada

El tancament temporal no ha fet aturar l’activitat interna del Liceu, que ha aprofitat per engegar nombroses tasques de manteniment i restauració que permetran tornar a l’activitat a la tardor en les millors condicions possibles. Una de les més necessàries era la restauració del sostre de la Sala, concretament del cel ras i els seus elements ornamentals. Les tasques de condicionament han requerit el muntatge d’una bastida de 21 metres de llargada per 20 metres d’amplada i 18 d’alçada que ocupa gran part de la platea i que permetrà retornar el sostre al seu esplendor original. El tancament temporal del Teatre ha permès també dur a terme altres projectes i tasques de manteniment necessàries com la renovació de la climatització de la Sala, diferents reparacions de l’àrea d’edificació i la reparació i modificació de sistemes de maquinària escènica, entre moltes d’altres.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet