ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Torna la música als jardins de Pau Casals

7/8/2020 |

 

https://www.nuvol.com/musica/classica/torna-la-musica-als-jardins-de-pau-casals-116406

El 8 d’agost arrenca el cicle ‘Música als jardins’ al Museu Pau Casals

A principis del 1900, Pau Casals es va fer construir una casa a al barri marítim de Sant Salvador, al Vendrell. Als jardins de la Vil·la Casals, hi organitzava petits concerts en què diversos músics de renom del moment l’acompanyaven amb les seves interpretacions. Avui, aquest espai inicialment d’estiueig és la seu del Museu Pau Casals, on la música hi retorna per fer-la arribar al màxim nombre de persones amb el cicle Música als jardins.

Qui donarà el tret de sortida a aquestes vetllades musicals és Leos Quartet, que actuarà el dissabte 8 d’agost a les 19:45h. El grup el formen quatre joves músics catalans que, després de formar-se arreu del món, es retroben ara a Barcelona; són: Ernest Martínez i Sara Balasch (violí), Nina Sunyer (viola) i Eduard Raventós (violoncel).

Leos Quartet vol acostar al públic les grans obres del repertori per a quartet de corda, entre les quals es troben, per exemple, les de Beethoven, Webern o Mompou, i també se’n destaca el context artístic en què van ser compostes. És per això que en els seus concerts s’hi troben també referències d’obres literàries i altres disciplines com el teatre o la dansa. Al repertori també s’hi inclouen obres de compositors contemporanis com l’italià Giovanni Sollima, per tal de donar a conèixer la música clàssica actual als espectadors.

Els següents caps de setmana d’agost, actuaran als jardins de la Vil·la Casals el quartet Vivace, format per quatre joves violoncel·listes de l’ESMUC; KamBrass Quintet, format per cinc estudiants -també de l’ESMUC- especialitzats en els intruments de metall; i Alannia Duo, el duet format per la violoncelista Ester Trilla i la flautista Helena Bas.

Les places per als concerts del cicle de Música als Jardins són limitades i cal comprar-les amb antel·lació a través del web.

Marta Nin Loscos
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet