ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Meyebeer en temps de coronavirus

9/8/2020 |

 

És d’admirar aquells artistes que lluiten tenint en contra totes les penúries que ens han portat els últims mesos. Un d’aquests és el director d’orquestra angloitalià Dario Salvi, un músic afeccionat a fer-nos descobrir obres oblidades de grans compositors passats.

https://www.naxos.com/person/Dario_Salvi/323089.htm

Un dels seus més grans interessos és la figura de Giacomo Meyerbeer, especialment pel que fa a la seva etapa alemanya, absolutament desconeguda en el disc. Al projecte d’enregistrar òperes com Jephthas Gelübde del 1812 o Wirt und Gast de 1813 per al segell Naxos, se li afegeix ara el ballet Der Fischer und das Milchmädchen, una obra encara anterior, de 1810, i que suposa el primer intent del llavors jove compositor (18 anys) per a l’escena. La partitura es creia perduda, però finalment acaba d’aparèixer traspaperada a la Staatsbibliothek de Berlin, seu que conserva la major part dels manuscrits autògrafs meyerbeerians.

Davant de la incertesa d’aquests temps, cap discogràfica s’arrisca a un projecte de recuperació musical com aquest, més tenint en compte els recels que encara desperta en alguns sectors un nom com el de Meyerbeer. És per això que el mateix Salvi ha engegat una campanya de micromecenatge per poder tirar endavant la gravació del desconegut ballet. Per col.laborar i més informació us podeu dirigir al següent enllaç.

https://www.crowdfunder.co.uk/cd-recording-of-der-fischer-und-das-milchmdchen


Catclassics.com

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet