ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Últim concert d'estiu al Museu Pau Casals

26/8/2020 |

 

https://www.nuvol.com/musica/classica/ultim-concert-destiu-al-museu-pau-casals-118039

Alannia Duo tancarà el cicle ‘Música als jardins’ el dissabte 29 d’agost.

S’acaba l’agost i així ho fa també la programació d’estiu del Museu Pau Casals, que acomiada una edició més després d’haver acomplert amb èxit la realització de les activitats programades, tot i l’excepcionalitat de la situació sanitària marcada per la Covid-19.

El proper divendres 28 d’agost, a les 20h, es farà l’última sessió de les visites teatralitzades. Els assistents podran conèixer de la mà d’en Ramon, pescador de la platja de Sant Salvador, la història d’aquest indret i descobrir per què Pau Casals va decidir fer-hi construir la seva casa. És així com aquestes visites pretenen acostar a tots els públics la vida més quotidiana i desconeguda del músic, que ja a principis del segle XX organitzava petits concerts al seu jardí amb vistes al mar, on ara se celebra aquesta programació.

L’endemà, 29 d’agost, es posarà fi al cicle Música als jardins, del qual parlàvem a Núvol fa unes setmanes. El cicle, que va començar el 8 d’agost, es tancarà amb el concert d’Alannia Duo, un duet format per Ester Trilla (violoncel) i Helena Bas (flauta travessera). Les dues músics, formades a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), van decidir emprendre aquest projecte de format reduït aquest darrer any, que tracta la música des d’una mirada intimista i propera. En el seu repertori hi ha peces del compositor francès Marin Marais, la italiana Anna Bon di Venezia i el brasiler Heitor Villa-Lobos.

Finalment, el diumenge 30 hi ha programada una visita a les 12h, per conèixer i aprofundir en la vida i obra de Casals de la mà de guies especialitzats, i reviure els espais viscuts de la casa d’estiueig del músic. Per a les cites anteriors les entrades ja estan exhaurides, però per a aquesta última activitat encara se’n poden aconseguir. En ser limitades, i per motius de control i adequació a les mesures sanitàries, s’han d’adquirir amb antelació al web. 

Marta Nin Loscos
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet