ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Montserrat acollirà un concert de l'Escolania amb el Cor i l'Orquestra del Liceu

10/9/2020 |

 

http://www.revistamusical.cat/montserrat-acollira-un-concert-de-lescolania-i-el-cor-i-lorquestra-del-liceu-dirigits-per-josep-pons/

El Gran Teatre del Liceu inclou a la seva temporada com a concert inaugural, el proper 20 de setembre, aquesta audició titulada “Del dolor a l’esperança”, amb el qual el Teatre i el monestir uniran els respectius cossos artístics estables per adreçar-se a la humanitat des d’un centre d’espiritualitat com és la “muntanya sagrada”.

El Liceu i Montserrat volen expressar així la confiança en el valor de la cultura i en la seguretat del seu entorn com a vehicles per connectar la natura i l’art i transmetre un missatge d’esperança a persones de qualsevol postulat espiritual. Per això, precisament, seran autors universals com Mozart i Beethoven els pilars sobre els quals es bastirà el programa del concert.

Obrirà l’audició, però, l’estrena de l’adaptació de Virgencita d’Arvo Pärt, a la qual seguiran la interpretació del Requiem de Mozart i l’últim moviment de la Novena Simfonia de Beethoven. A l’Escolania i al Cor i l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, s’hi uniran les veus de la soprano Nadine Sierra, la mezzo Elina Garanča, el tenor Xabier Anduaga i el baix Tareq Nazmi. Tots estaran dirigits per Josep Pons, que es va formar a l’Escolania i és l’actual titular de les formacions liceístiques.

D’altra banda, també formarà part d’aquest espectacle un dels artistes del segle XX que més ha treballat l’espiritualitat de forma visual: Bill Viola. L’atri de la basílica serà el llenç per a dues de les seves peces, Melina i Darrow.

El concert, que tindrà lloc a les 9 del vespre de diumenge 20 de setembre, serà enregistrat i realitzat per TV3, que l’emetrà el diumenge següent, 27 de setembre, a les 10.10 hores. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet