ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Auditori de Barcelona inaugura la temporada amb la primera Biennal Internacional de Quartets

16/9/2020 |

 

La temporada 2020_2021 de L’Auditori de Barcelona comença amb la primera Biennal Internacional de Quartets de Barcelona, que es desenvoluparà entre el 17 i el 20 de setembre. Una iniciativa del Quartet Casals cocomissariada amb L’Auditori de Barcelona i amb el patrocini del Departament de Cultura i de la Diputació de Barcelona. 

La Biennal consisteix en una trobada de quatre dies amb algunes de les formacions més destacades de l’actualitat. Els quartets Casals, Modigliani, Marmen, Cosmos, Diotima i Dalia se sumen a una programació que reivindica a Franz Joseph Haydn com un dels pilars fonamentals del gènere, però que també comptarà amb la presència de compositors consagrats com Ludwig van Beethoven, Claude Debussy o Dmitri Xostakóvitx.

La proposta que presenta L’Auditori de Barcelona oferirà 8 concerts en directe, quatre al matí i quatre al vespre, amb 19 obres per a quartet de corda interpretades per 6 formacions diferents i entre les que hi haurà dues estrenes mundials. Els concerts matinals, que ja tenen les localitats exhaurides, es faran a la Sala 4 Alicia de Larrocha i tindran els quartets de Haydn com a protagonistes absoluts, mentre que els vespertins seran a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori de Barcelona.

Aquesta proposta es completarà amb uns continguts que es podran veure virtualment, com l'estrena absoluta d'una obra d'Hèctor Parra dedicada a Robert Gerhard per part del Jack Quartett, l'estrena nacional d'una obra de Peteris Vasks per part de l'Artemis Quartett i un vídeo del Quartet Casals interpretant música de Toldrà.
 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet