ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

A punt una nova edició del festival Musiquem Lleida!, marcada per la pandèmia

23/9/2020 |

 

http://www.revistamusical.cat/a-punt-una-nova-edicio-del-festival-musiquem-lleida-marcada-per-la-pandemia/

Del 2 al 4 d’octubre tindrà lloc una nova edició del festival internacional Musiquem Lleida!, que amb el lema “Delicatessen” enguany ve marcada per les directrius de prevenció contra el coronavirus i que es presenta en una versió reduïda a vuit concerts gratuïts. Per controlar els aforaments caldrà reservar-hi les entrades prèviament al web del festival. Els concerts tindran lloc en tres espais de la ciutat de Lleida: la plaça de la Llotja, els Jardins de Santa Clara i l’interior i l’exterior de la Seu Vella.

La Coral Shalom, organitzadora de l’esdeveniment, que normalment interpretava el concert de cloenda, enguany farà el d’inauguració. En aquesta ocasió no estarà acompanyada per l’orquestra habitual, per la impossibilitat de programar assajos massius. El concert, divendres 2 d’octubre (plaça de la Llotja, 20 h), s’emetrà en directe via streaming. Per compensar les limitacions de públic obligades per la pandèmia de la COVID-19, Lleida TV emetrà en directe quatre concerts (dos de dissabte i dos de diumenge).

Hi intervindran artistes de proximitat, tot combinant la presència de professionals consolidats i de talent emergent, en concerts de petit format i amb propostes de qualitat. Així, al Musiquem Lleida! 2020, hi participaran: Bernat Giribet, director de diverses corals i també de l’Orfeó Lleidatà, que impartirà la masterclass “El gest com a pont entre l’art visual i la composició musical”; la soprano Patricia Castro, acompanyada al piano per Aurelio Viribay, amb obres de dones compositores; la soprano Ulrike Haller i el pianista Jordi Armengol amb un programa de cançó catalana i alemanya que inclou obres de Robert i Clara Schumann, Joaquim Serra i Eduard Toldrà, i el grup vocal MuOM, que utilitza les tècniques del cant d’harmònics (cant difònic), en què cadascun dels cantants produeix dos sons alhora, oferirà melodies suaus i minimalistes a la Seu Vella.

També la pianista i matemàtica Laura Farré, nominada com a Rising Star per la «BBC Music Magazine», presentarà a Lleida el seu primer treball, The french reverie (2018), que ha dut en gira per més de vint-i-cinc ciutats dels Estats Units, el Canadà, Europa i l’Estat espanyol. Per la seva banda, el bateria i artista sonor Genís Bagés presentarà Infinite scroll, una obra inspirada en la tècnica de disseny web que permet carregar contingut sense límit. Finalment, tancarà el festival el sextet de metall Sporadik Brass, hereu del Lleida Brass Quintet, incorporant de forma estable la percussió al seu repertori; els seus components són professors del Conservatori Municipal de Música de Lleida i del Conservatori Municipal de Música de Cervera i membres de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet