ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

‘Simfònics al Palau' reobre amb reptes

24/9/2020 |

 

http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1853372-simfonics-al-palau-reobre-amb-reptes.html

El cicle Simfònics al Palau , una copro­ducció de l’Orques­tra Simfònica del Vallès (OSV) i la Fun­dació Orfeó Català - Palau de la Música, arren­carà aquest dis­sabte amb una sessió doble (a les 18.30 i a les 21.30 h), i començarà amb Car­mina Burana, de Carl Off, i una peça a cap­pe­lla de Mor­ten Lau­rid­sen, O Nata Lux, inter­pre­tada pel cor jove de l’Orfeó Català com a home­natge a les per­so­nes que estan com­ba­tent la pandèmia des de pri­mera línia. A més, al final de la tem­po­rada, en funció de l’evo­lució de la situ­ació sanitària, el cicle farà una cele­bració espe­cial de les noces de plata del cicle amb una Novena de Beet­ho­ven, que vol reu­nir els antics direc­tors titu­lars de l’OSV en un mateix esce­nari.

Segons va expli­car ahir el direc­tor titu­lar de l’OSV, Xavier Puig, l’obra es dedi­carà també a les “vícti­mes i famílies que en molts casos no han pogut fer ni un dol”, i ha rei­vin­di­cat que la música ser­veix per a això. Després de la reflexió que per­metrà l’escolta d’O Nata Lux, “escla­tarà el plany” i queixa per la mala sort de Car­mina Burana, que desem­bo­carà en el cant a la vida i a l’amor, va avi­sar Puig. “Sabem que hi haurà un hivern cru, una tar­dor difícil, però tenim la con­fiança que arri­barà la pri­ma­vera i tor­na­rem a gau­dir de la pri­ma­vera i del con­tacte social, i espe­rem arri­bar al mes de maig a fer-nos una abraçada beet­ho­ve­ni­ana amb la Novena Sim­fo­nia”, va asse­gu­rar.

Més enllà de la inau­gu­ració, en aquesta tem­po­rada, pri­mer any de vida de la nova Fun­dació Òpera Cata­lu­nya, el Palau tor­narà a ofe­rir òpera amb els Amics de l’Òpera de Saba­dell, amb dues pro­duc­ci­ons de capçalera: La flauta màgica, de Mozart, i Tosca, de Puc­cini, diri­gi­des per Daniel Gil de Tejada. D’altra banda, el cicle també inclourà el Car­na­val dels ani­mals, de Cami­lle Saint-Saëns, amb Bro­das Bros, en una pro­posta de música simfònica fusi­o­nada amb música urbana que aspira a con­que­rir un públic fami­liar.

El cicle d’aquest any torna a ofe­rir un espai a la for­mació bar­roca Ves­pres d’Arnadí amb la inter­pre­tació de Les qua­tre esta­ci­ons, de Vivaldi, amb la vio­li­nista eivis­senca Luna Tur. Així mateix, Beet­ho­ven també serà pre­sent amb amb un pro­grama pro­ta­go­nit­zat per dones –La Pas­to­ral– i amb La Novena Sim­fo­nia, que clourà la tem­po­rada al Palau. Per altra banda, El Somni d’una nit d’estiu serà un dels plats forts de la tem­po­rada, que tra­duirà l’obra de Men­dels­sohn ins­pi­rada en l’obra de Shakes­pe­are en un con­cert semi­es­ce­ni­fi­cat i amb Cor de Noies del Palau.

Una altra de les pro­pos­tes des­ta­ca­des serà l’estrena d’una obra de Marc Timón, com­po­si­tor con­vi­dat del Palau de la Música Cata­lana, al vol­tant de tex­tos de la poe­tessa Irene Solà, nar­ra­dora con­vi­dada. 

J.C.L.
El Punt/Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet