ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Josep Pons i Pau Casals, protagonistes al doble número de 440 Clàssica&Jaz

7/10/2020 |

 

http://www.enderrock.cat/noticia/21735/josep-pons-pau-casals-protagonistes-al-doble-numero-440-classica-jaz

Pons, que enguany celebra 10 anys com a director artístic del Gran Teatre del Liceu, protagonitza la portada del número 59. La revista d'aquesta tardor arriba també amb una publicació monogràfica sobre l'Orquestra Pau Casals i la figura del seu director

La revista 440Clàssica&Jazz comença la tardor amb força amb dos nous números distribuïts conjuntament. Per un costat, l’ànima lliure del Liceu, Josep Pons, protagonitza la portada del número 58, amb motiu del desè aniversari com a director artístic del Gran Teatre del Liceu. Però aquesta tardor la revista ve acompanyada d’un altre número especial, el 59, que celebra el centenari del naixement de l'Orquestra Pau Casals i en repassa la història.

Al número 58 també s’hi recull un repàs a la vida de Montserrat Torrent, la reina dels orgues, mestra de generacions d’organistes i autèntic pal de paller de l’instrument, de qui recentment s'ha publicat una extensa biografia, i el pianista Marco Mezquida, amb qui es repassa el seu prolífic any al costat de Dreams Trio, Chicuelo, Sílvia Pérez Cruz o Lee Konitz. Entre les pàgines de la revista també s’hi troba el capítol XIV d’Història de la Música Catalana, que viatja en el temps fins a la Segona República per descobrir el Grup de Compositors Independents de Catalunya, i El somni d’una nit d’estiu (Felix Mendelsshon) en la secció Grans obres. El disc del mes és Chopin-Liszt: B Minor Sonatas (Eudora, 2020) de Josep Colom, i la Recepta Clàssica, a càrrec de Jaume Biarnés, és 'Ravioli alla Paganini'. A més, també s’hi repassa la programació dels propers mesos d'escenaris referencials com el Gran Teatre del Liceu, L’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana o L’Auditori de Girona, entre altres.

100 anys d'un somni
Pel que fa a la revista monogràfica sobre Pau Casals, el número 59 inclou diferents reportatges en profunditat que ofereixen una dimensió polièdrica i extensa tant del director com de l'orquestra que va crear a Barcelona el 1920, ara fa cent anys, i que va veure la seva vida abruptament interrompuda amb el cop d'estat militar i la guerra civil. Així, s’hi commemoren els 100 anys del naixement de la formació i se’n repassa la història i els músics que la formaven, la dimensió social que va tenir o el repertori, a més de la figura emblemàtica del mateix Casals. Aquest número s'ha realitzat gràcies a la col·laboració de la Fundació Pau Casals, que celebrarà l'efemèride properament amb una exposició doble: a la Vil·la Pau Casals de Sant Salvador, al Vendrell, i al Museu de la Música de Barcelona, en col·laboració amb aquesta entitat. 


440Clàssica&Jazz

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet