ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Palau de la Música Catalana i la Fundació Pau Casals commemoren el centenari del primer concert

7/10/2020 |

 

El Palau de la Música Catalana i la Fundació Pau Casals commemoren el centenari del primer concert de l’Orquestra Pau Casals amb un concert al Palau. El concert tindrà lloc el proper 13 d’octubre amb l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, sota la batuta de Salvador Mas, i amb Pau Codina al violoncel

El proper 13 d’octubre el Palau de la Música Catalana acollirà el concert commemoratiu del centenari del primer concert de l’Orquestra Pau Casals, que va tenir lloc 13 d’octubre de 1920, un projecte que Pau Casals va impulsar i crear el 1920 i que com el mateix músic reconeixia, va suposar un dels reptes més fructífers de la seva vida artística i professional. Organitzat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana en col·laboració amb la Fundació Pau Casals, comptarà amb l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, sota la batuta de Salvador Mas, i amb Pau Codina al violoncel.

El programa, un repertori habitual de l’Orquestra Pau Casals, s’obrirà amb la Suite en Re de Johann Sebastian Bach, que és la mateixa peça amb què l’Orquestra Pau Casals va obrir el seu concert inaugural el 13 d’octubre de 1920. La vetllada continuarà amb el Concert per a violoncel i orquestra en La menor, op. 129 de Robert Schumann, un dels més interpretats per Pau Casals i una de les obres més estimades pels violoncel·listes. La peça no es va tocar ara fa cent anys, però s’inclourà perquè també es vol homenatjar la figura de Pau Casals. Cal destacar que serà la primera vegada que Pau Codina l’interpreta amb orquestra, tot i que ja fa anys que el toca, per la qual cosa en viu l’estrena amb molta il·lusió: “És d’aquelles obres que un aprèn, estudia i treballa, que coneix des de sempre” i afegeix que té “un caràcter molt personal, tens la sensació d’estar dins del món interior del compositor. És molt apassionat i alhora molt íntim. Té un caràcter molt humà”. El concert es clourà amb la Simfonia núm. 40 de Wolfgang Amadeus Mozart, una de les peces més interpretades per l’orquestra.

Aquest concert s’emetrà per streaming a través de la plataforma de pagament www.ocmdigitalhall.com a partir del dissabte 17 d’octubre, a les 12 h, i més endavant a www.palaudigital.cat. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet