ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La 33a edició d'Òpera a Catalunya presenta una temporada de transició amb quatre títols

15/10/2020 |

 

http://www.revistamusical.cat/la-33a-edicio-dopera-a-catalunya-presenta-una-temporada-de-transicio-amb-quatre-titols/

L’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell i el Departament de Cultura de la Generalitat han presentat la nova temporada d’Òpera a Catalunya que, amb el suport de la Fundació Banc Sabadell i l’Ajuntament de Sabadell, durà el gènere a teatres de Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Manresa, Granollers, Reus, Girona, Vic, Tarragona, Lleida, Viladecans, Tortosa i Barcelona.

El proper mes de gener, després de 38 anys, l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, passarà el relleu a la nova Fundació Òpera a Catalunya, formada per la mateixa Associació, l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Fundació Banc de Sabadell i la Fundació Fluidra.

Per aquest motiu, la programació que s’ha donat a conèixer s’ha definit “de transició”, ja que la nova fundació no només vol donar continuïtat a la tasca feta durant aquest temps sinó que vol aprofitar l’avinentesa per fer un pas més enllà i créixer en ambició. D’altra banda, les mesures per fer front a la Covid dictades per les autoritats sanitàries marcaran els propers mesos, igual que ho han fet els últims, d’activitat de l’entitat.

En termes artístics, la temporada està integrada per quatre títols, un d’ells recuperar de la temporada anterior en què no es va poder estrenar. Es tracta de Macbeth de Verdi, que s’oferirà en versió de concert els dies 27 i 29 de novembre a La Faràndula de Sabadell. Aproximadament un mes abans, entre la segona quinzena d’octubre i començaments de novembre, es presentarà una nova producció de La flauta màgica de Mozart. El tercer títol de la temporada és Tosca de Puccini, que pujarà als escenaris entre febrer i març de 2021, abans que Aida de Verdi tanqui el cartell entre abril i maig.

La temporada també inclou tres concerts extraordinaris: un recital de sarsuela i cançó catalana del tenor Josep Bros el 12 de novembre a Sabadell, el Requiem de Verdi el 27 de març de 2021 i el concert de la cantant Vivica Genaux al costat del conjunt Vespres d’Arnadí, el 19 de maig. Aquestes dues darreres cites estan incloses dins del cicle Simfònics al Palau que coprodueixen l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Palau de la Música Catalana. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet