ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Cicle d'Orgue torna a la Catedral de Barcelona

15/10/2020 |

 

Avui dijous 15 d’octubre de 2020 s’ha presentat la 31a edició del Cicle d’orgue de la Catedral de Barcelona amb la presència del nou prefecte de música de la Catedral de Barcelona i amfitrió del cicle, el Dr. Santiago Bueno i l’organista Juan de la Rubia que per segon any consecutiu és el director artístic del cicle.

Després d’un període molt complicat per culpa del confinament i les posteriors conseqüències provocades per la COVID 19, la Catedral de Barcelona ha continuat apostant per les activitats musicals i ha tornat amb una nova edició de qualitat del Cicle d’Orgue. Aquesta aposta vol continuar donant impuls per continuar posicionant el cicle dins de les cites musicals destacades de la ciutat i del País i continuar recollint els èxits de públic i crítica obtinguts en la darrera edició, fins el tancament obligat per la pandèmia.

L’orgue de la Catedral de Barcelona és un dels més importants de Catalunya. Va ser construït al segle XVI, i després de diverses reformes va ser restaurat l’any 1994 per l’orguener Gabriel Blancafort. Té 57 registres repartits en quatre teclats i pedal. Gràcies al seu tamany i les seves possibilitats, permet la interpretació de repertori de diferents èpoques i estils, tots ells presents en aquest cicle d’orgue, amb organistes de gran renom de diferents procedències i generacions.

La programació d’aquest cicle inclou programes amb repertori molt divers que podrà mostrar totes les possibilitats d’un instrument d’aquesta talla, tot donant llibertat als intèrprets per triar el repertori que els representa.

Tots els concerts tindran lloc cada tercer dimecres de mes a la Catedral de Barcelona a les 20.00 hores amb entrada lliure, exceptuant el concert del mes de novembre, dimecres 18 de novembre, que per motius de celebracions de la Catedral de Barcelona començarà a les 20.30 hores.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet