ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Música per a la nostàlgia, la primera de les propostes de l'Ordino Clàssic

16/10/2020 |

 

https://www.elperiodic.ad/noticia/81669/musica-per-a-la-nostalgia-la-primera-de-les-propostes-de-lordino-classic

Les entrades es poden adquirir a la pàgina web d’Ordino Clàssic a un preu de 15 euros

'Música per la memòria', una nostàlgica proposta que vol retre un sentit homenatge a la gent gran del país, que és qui més ha patit durant la crisi sanitària provocada per la Covid-19, és la primera de les propostes que es podran viure de l'Ordino Clàssic, que arrenca aquest cap de setmana. El concert tindrà lloc diumenge, 18 d’octubre, a les 12 hores, a l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino. Les entrades ja estan disponibles i es poden adquirir a la pàgina web d’Ordino Clàssic a un preu de 15 euros.

"La música té una força inabastable, és el darrer record que oblidem i té el poder de fer-nos reviure aquells moments que se’ns han aferrat a la memòria; en escoltar les primeres notes d’aquella cançó de joventut, retornem al nostre passat amb un somriure d’orella a orella", aquest és el fil conductor de la proposta, protagonitzada per un quintet de corda de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), format per Francesc Planella i Àlex Arajol (violins); Elias Porter (viola); Carolina Bartumeu (violoncel) i Òscar Llauradó (contrabaix), acompanyats de Lluís Cartes (percussió) i dels actors Ivan Caro, en el paper del Bartolí, i Laura Castro, en el paper de la Dèlia.

El concert, que compta amb la direcció escènica de Joan Hernández i amb els arranjaments musicals de Santi Pereira, proposa un programa obert al públic en general, però que està dedicat especialment al record d’aquelles cançons que ballaven els nostres padrins, com 'Angelitos negros', 'Dos gardenias', 'Bésame mucho', 'El reloj', 'Madrecita', 'Mira que eres linda', 'Toda una vida', 'Perfidia' o 'Quizás, quizás, quizás'.

L’Auditori Nacional d’Andorra serà l’escenari que acollirà el concert inaugural d’aquesta nova edició d’Ordino Clàssic que, un any més, pretén acostar a tothom la música clàssica i popular a través d’un concepte més actual i modern. Enguany, el certamen fa una aposta pels músics del país amb un cartell que consta de cinc concerts que vol servir per reivindicar la necessitat de preservar la cultura i de gaudir-la d’una forma segura i responsable davant la difícil situació que travessa la societat. 


El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet