ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Paul Lewis interpreta les Variacions Diabelli de Beethoven al Palau de la Música

16/10/2020 |

 

El Palau de la Música Catalana presenta el proper dimecres, 21 d’octubre, a les 20 h, un monogràfic sobre Beethoven amb el pianista Paul Lewis, un dels intèrprets més prestigiosos del repertori clàssic a Europa. El concert, emmarcat en el 250è aniversari del naixement del geni del Bonn, “ens proposa un recorregut pel Beethoven més íntim i humà, al mateix temps que remarca els trets més imprevisibles i sorprenents de la seva creació”, tal com explica la periodista musical Ana Maria Dávila al programa de mà.

La cita s’obrirà amb la Fantasia en Sol menor, op. 77, que data del 1809, i que és una obra “d’una heterogeneïtat estilística sorprenent i una mena d’improvisació magistral en la qual Beethoven es mostra més lliure que mai”. A continuació Lewis oferirà la Sonata núm. 14, op. 27 núm. 2, popularment coneguda com Clar de lluna, escrita el 1801, quan Beethoven tenia trenta anys, i que reflecteix els seus sentiments amorosos envers la jove comtessa Giulietta Guicciardi. El primer moviment, “Adagio”, és una pàgina encisadora i plena d’ensonyament poètic. Igualment remarcables en són els altres dos moviments: l’“Allegretto” i el terrible “Presto agitato” final, d’enorme complexitat tècnica i que prepararà l’espectador per al veritable cim d’aquest recital, les 33 Variacions en Do major sobre un vals de Diabelli, op. 120.

Paul Lewis està considerat internacionalment un dels principals pianistes de la seva generació i els seus cicles amb les obres de piano més rellevants de Beethoven i Schubert han rebut unànimement crítiques favorables. Entre els seus nombrosos guardons, figuren el Premi al Millor Instrumentista de l’Any de la Royal Philharmonic Society, dos premis Edison, tres Gramophone, i el Diapason d’Or de l’Annee, Premi de la Crítica Alemanya, Premi Internacional de l’Accademia Musicale Chigiana i el South Bank Show Classical Award. Té títols honorífics de les universitats de Liverpool, Edge Hill i Southampton, i el 2016 va ser nomenat Comanador de l’Orde de l’Imperi Britànic a la celebració d’aniversari de la reina. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet