ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Elisabet Franch i Albert Guinovart a La-Sala Online

25/10/2020 |

 

El proper dimecres 28 a les 20:00 el canal de Youtube de La-Sala.Online emetrà en directe el primer concert d’aquesta tardor amb la flautista Elisabet Franch acompanyada del pianista Albert Guinovart tocant des dels Estudis Musiclan, amb streaming a càrrec de la productora The Jump.

Elisabet Franch va debutar discogràficament fa cinc anys amb “Gypsy Airs” (Solfa Recordings, 2015), un molt bon inici de la flautista dins el món de la gravació. L’àlbum, premiat amb dues medalles d’or als Global Music Awards de Califòrnia, va tenir una molt bona acollida tant pel públic com la crítica. Actualment, l’Elisabet s’està preparant pel llançament del seu segon disc, en aquesta ocasió enregistrat a Viena juntament amb el pianista i compositor Albert Guinovart. Aquest disc és fruit del Grand Prix que va rebre l’Elisabet l’any passat a la 27th World Music Competition, un concurs internacional on Franch va ser la guanyadora d’aquest guardó d’entre els 450 candidats que van ser seleccionats per participar.

“Franch plays Franck”, significa l’inici d’una nova etapa de l’artista, marcada per la maduresa i una gran personalitat musical. Cinc anys separen aquesta gravació de l’anterior, temps durant el qual la flautista ha viscut un moment de creixement i esplendor en la seva carrera (debut al Carnegie Hall de Nova York, una carrera internacional en expansió, quatre anys de solista a la Xina, entre d’altres).

La presencia, musicalitat i tècnica del gran pianista Albert Guinovart afegeixen encara més maduresa, sensibilitat i nivell a aquesta gravació, i posen en evidència la gran entesa musical, interpretativa i tècnica entre els dos músics, que ens proposen un programa molt intens i alhora molt delicat, on la conjunció dels dos intèrprets és la clau.

El proper 28 d’Octubre a les 20 hores en directe des de La Sala Online, l’Elisabet i l’Albert ens presentaran un programa totalment diferent. Es tracta d’una fusió entre música catalana i música francesa amb un programa clarament Belle Époque. Així, podrem escoltar obres com la Sonatina de Manuel Oltra (Mestre d’Albert Guinovart) i l’esperada Sonata per a flauta i piano del propi Albert Guinovart (primera gravació). Per aquesta ocasió, l’Albert també ha preparat un arranjament per a flauta i piano dels seus 4 Preludis de Llum, que enllaçaran amb el conegut Prélude à l’après-midi d’un Faune de Claude Debussy. El concert es completarà amb la Pavana per a una infanta difunta de Maurice Ravel, la Sonata per a flauta i piano de Francis Poulenc i Les Chemins de L’amour, també de Poulenc.

A més, el públic, tindrà la oportunitat de conversar amb l’Elisabet i l’Albert durant la seva actuació fent-la així més propera i espontània. Amb la mateixa fórmula amb la que ja ens té acostumats, LA-SALA.ONLINE, oferirà el concert de manera gratuïta i ja ha obert la taquilla inversa que s’habilita per a cada ocasió. Una soirée amb música de caràcter impressionista, a càrrec de dos grans intèrprets de casa nostra, a casa vostra. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet