ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Neix L'Auditori Digital, la nova plataforma online de L'Auditori de Barcelona

29/10/2020 |

 

Fins al 15 de novembre per 1€ el primer mes, accés il·limitat a tots els continguts de la plataforma, que donarà accés a concerts en live streaming i sota demanda, al segell discogràfic de L’Auditori, programes de mà dels concerts, xerrades prèvies i altres continguts digitals.

Auditori Digital (auditoridigital.cat), és una plataforma des d’on es poden veure concerts en live streaming i sota demanda i on gaudir els àlbums digitals enregistrats pel nou segell discogràfic de la institució. D'aquesta manera, L’Auditori Digital ofereix una plataforma de vídeo sota demanda a l’estil de Filmin o Netflix des d’on seguir les estrenes de la temporada i accedir el catàleg de concerts a través de subscripcions.

A més, genera un nou segell discogràfic digital centrat especialment en les dues formacions residents: l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i la Banda Municipal de Barcelona, amb projectes que volen recollir les millors obres del llegat musical català.

En aquest sentit, els concerts de la temporada de tardor ja s’estan oferint en live streaming. En concret, per aquest primer trimestre de programació s’han previst 26 produccions en directe. Deu d’aquestes produccions es faran en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull per impulsar la promoció internacional de les estrenes, compositors, artistes i intèrprets de l’àmbit cultural català. Les retransmissions es fan en base a un treball minuciós de realització que implica un ampli coneixement de les partitures que s’interpreten i de la disposició dels conjunts que hi ha sobre l’escenari. Un treball coordinat amb els diversos departament de L’Auditori de Barcelona i, en especial, amb els departaments d’arxius de partitures de la casa. També s’ha fet un treball d’il·luminació per aconseguir les condicions òptimes d’imatge. Amb tot, el resultat final permet a l’espectador tenir punts de vista inèdits sobre tot allò que passa dalt de l’escenari durant el concert, com per exemple la perspectiva que ofereix la càmera robotitzada situada davant del director en el cas de les orquestres, i gaudir d’una experiència complementària al concert presencial. En aquest sentit, per als live streamings comptem amb la col·laboració de Catalunya Música, que ens permet oferir un so d'alta qualitat.

Després d’oferir el projecte inaugural de la temporada - la Biennal de Quartets de Barcelona- i els primers concerts de L’OBC en obert, la plataforma ja ha activat les subscripcions de pagament. Fins el proper 15 de novembre tothom qui ho vulgui es pot subscriure pagant només 1 € el primer més amb accés il·limitat a tots els continguts de la plataforma. Un cop finalitzi la promoció, la subscripció mensual tindrà un preu de 7,90 €. També hi ha l’opció de consumir concerts únics per un preu de 3,90 € tant si són en live streaming com en la versió de catàleg.

Per tal d’aprofitar totes les possibilitats que ofereixen els continguts online, els programes de mà de L’Auditori de Barcelona estaran pròximament disponibles en versió web i de forma gratuïta. De manera que es podran consultar els textos dels programes i també continguts com les playlists dels concerts. En aquest sentit, L’Auditori de Barcelona fa un pas endavant per reduir la despesa de paper i implementar, de forma gradual, formats que siguin ecològics i sostenibles.

Les activitats dedicades a la divulgació i la formació musical que depenen del Projecte Educatiu de L’Auditori de Barcelona tindran també cabuda a la plataforma a través de continguts gratuïts. És així com, per exemple, aquest trimestre podrem veure quatre xerrades prèvies en format entrevista que s’emetran mitja hora abans dels stremings i que ens permetran conèixer de primera mà els protagonistes dels concerts. També es treballarà perquè hi hagi tutorials vinculats als concerts familiars i escolars que permetin que les famílies treballin el repertori dels concerts des de casa.

L’Auditori Digital s’emmarca en la nova estratègia comunicativa de L’Auditori de Barcelona iniciada darrerament i que s’ha vist precipitada pel context de pandèmia. Es tracta d’una aposta ferma per l’entorn digital que permeti garantir l’accessibilitat de públics més diversos, evitant barreres físiques, i una comunicació més fluïda especialment amb les noves generacions aprofitant totes les eines que proporciona la tecnologia. La plataforma forma part del projecte per facilitar l’accés als equipaments culturals a través de les TIC que rep finançament del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de la convocatòria PO Feder i també del pla d’inversions de l’Ajuntament de Barcelona.


 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet