ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Circuit de Lied del Montseny dedica el desè aniversari al patrimoni musical català

1/11/2020 |

 

http://www.revistamusical.cat/el-circuit-de-lied-del-montseny-dedica-el-dese-aniversari-al-patrimoni-musical-catala/

Una vintena de recitals en divuit poblacions del Montseny entre novembre i desembre, la convocatòria de la primera Assemblea Catalana del Lied i un homenatge al compositor Robert Gerhard coincidint amb el cinquantenari de la seva mort, així com diverses propostes educatives i de nova creació, són els principals eixos de programació de la desena edició d’aquesta iniciativa.

Aquesta tardor se celebren deu anys de la primera edició del Circuit de Lied del Montseny, una trobada que des d’aleshores, organitzada per l’Associació d’Amics de la Fàbrica de Lied, cultiva i promou el gènere de la cançó en aquesta zona del país.

La programació d’aquesta desena edició pretén fomentar tant el cant com el gaudi de la natura aprofitant dues de les principals efemèrides culturals catalanes que s’escauen enguany: el mig segle de la mort tant del compositor Robert Gerhard com del poeta Josep Carner. Tots dos havien de ser presents al programa titulat “Per una flor de romaní, l’amor doní” que el tenor David Alegret i el pianista Daniel Blanch havien d’oferir el proper 8 de novembre i que ha hagut de ser ajornat a causa de les darreres restriccions de lluita contra la Covid dictades pel Procicat.

Altres noms destacats del cartell d’enguany són l’arquitecta i compositora Anna Bofill, el Quartet Gerhard, Ferran Savall, el musicòleg Oriol Pérez i Treviño –que oferirà una conferència sobre la relació entre Gerhard i Patxot- o la proposta Liriche del Novecento, un concert amb intervencions plàstiques en directe amb artistes internacionals.

Amb tot, el Circuit manté el doble compromís amb els joves artistes locals i la nova creació en forma de la presentació del disc “A boy & a girl” de Magalí Sare i Sebastià Gris a Santa Coloma de Farners, i les estrenes d’”Un mapa del cos” el 12 de desembre a l’Auditori de Llinars del Vallès, “Tradició entre somnis” el 13 de desembre a Arbúcies i “Panorama”, el 27 de desembre a Sant Celoni.

Així mateix, es convoca per primera vegada una Assemblea Catalana de Lied, que tindrà lloc el 12 de desembre a l’Auditori de Llinars del Vallès sota la coordinació de Silvia Pujalte i amb la presència de programadors, artistes i periodistes especialitzats en música i moderats per Antoni Colomer. L’assemblea pretén crear sinergies entre els principals agents de lied del país, així com esdevenir un punt d’unió per a especialistes d’arreu.

Finalment, l’aspecte pedagògic també es fa present en aquest desè Circuit de Lied del Montseny amb l’Escola de Lied Pagès, la participació d’alumnat de secundària en algunes propostes artístiques, i en l’espectacle “El galliner de Cambridge” de Robert Gerhard, que tindrà lloc el 18 de desembre a l’Institut Tordària amb la participació de Jordi Puigdefàbregas, reconegut ballarí vinculat a Pina Bausch. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet