ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Auditori de Barcelona presenta la seva plataforma digital

1/11/2020 |

 

http://www.revistamusical.cat/lauditori-de-barcelona-presenta-la-seva-plataforma-digital/

L’Auditori de Barcelona ha presentat L’Auditori Digital, la nova plataforma online que donarà accés a concerts en live streaming sota demanda, al nou segell discogràfic de L’Auditori, als programes de mà dels concerts, xerrades prèvies i altres continguts digitals. Fins al 15 de novembre, per 1euro el primer mes, l’accés serà il·limitat a tots els continguts de la plataforma.

L’Auditori Digital és una plataforma de vídeo sota demanda a l’estil de Filmin o Netflix des d’on seguir les estrenes de la temporada i accedir el catàleg de concerts a través de subscripcions, que inclou els àlbums digitals enregistrats pel nou segell discogràfic de la institució centrat especialment en les dues formacions residents: l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i la Banda Municipal de Barcelona, amb projectes que volen recollir les millors obres del llegat musical de casa nostra.

A la plataforma ja es poden trobar els concerts de la Biennal de Quartets de Barcelona i els primers concerts de L’OBC, alguns en obert. Per aquest primer trimestre de la temporada 2020-21 s’han previst 26 produccions en directe, deu de les quals es faran en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull per impulsar la promoció internacional de les estrenes, compositors, artistes i intèrprets de l’àmbit cultural català.

Les retransmissions es fan en base a un treball minuciós de realització que implica un ampli coneixement de les partitures que s’interpreten i de la disposició dels conjunts que hi ha sobre l’escenari. Un treball coordinat amb els diversos departaments de L’Auditori i la col·laboració de Catalunya Música per a un so d’alta qualitat.

Fins el proper 15 de novembre tothom qui ho vulgui es pot subscriure pagant només 1 euro el primer més amb accés il·limitat a tots els continguts de la plataforma. Un cop finalitzi la promoció, la subscripció mensual tindrà un preu de 7,90 euros. També hi ha l’opció de consumir concerts únics per un preu de 3,90 euros tant si són en live streaming com en la versió de catàleg.

L’accés als programes de mà estarà pròximament disponible en versió web i de forma gratuïta, així com les playlists dels concerts. En aquest sentit, L’Auditori de Barcelona fa un pas endavant per reduir la despesa de paper i implementar, de forma gradual, formats que siguin ecològics i sostenibles. També seran d’accés gratuït les activitats dedicades a la divulgació prèvia dels concerts i els continguts del Projecte Educatiu de L’Auditori

L’Auditori Digital s’emmarca en la nova estratègia comunicativa de L’Auditori de Barcelona iniciada darrerament i que s’ha vist precipitada pel context de pandèmia. Es tracta d’una aposta ferma per l’entorn digital que permeti garantir l’accessibilitat de públics més diversos, evitant barreres físiques, i una comunicació més fluïda especialment amb les noves generacions aprofitant totes les eines que proporciona la tecnologia. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet