ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El tango s'apodera de l'Auditori Nacional durant l'Ordino Clàssic

9/11/2020 |

 

https://www.elperiodic.ad/noticia/82106/el-tango-sapodera-de-lauditori-nacional-durant-lordino-classic

La proposta artística la va desenvolupar el grup de música Guitar Bellows

La nit del dissabte al diumenge va tenir lloc la segona proposta de l’Ordino Clàssic, Passió i Tangos, una actuació que un cop més rep el suport del Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà i que ha comptat amb una proposta artística de la mà de Guitar Bellows, format per Pilar Planavila amb l’acordió cromàtic i Manu Suárez de la Vega amb la guitarra elèctrica, acompanyats d’un duet de corda de l’ONCA, format per Àlex Arajol al violí, de Jordi Claret al violoncel i pels ballarins Mònica Vega, Xavi Pérez i Dani Sampaio. L’actuació, celebrada com sempre a l’Auditori Nacional d’Andorra, es va fixar com a objectiu que quan el públic fos dins de la sala tingués la sensació «que fa un viatge cap a Buenos Aires i cap als tangos», ja que la interpretació es va basar en «una música molt popular» que també està molt arrelada «dins de la nostra tradició de ball».

Segons va explicar la cap de producció de la Fundació ONCA, Teresa Areny, a l’ANA, la idea principal de l’Ordino Clàssic és que «en cada producció ens endinsem en una música popular, i aquesta vegada toca els tangos». Sota la direcció i dramatúrgia de Joan Hernández i els arranjaments musicals de Gregori Ferrer, es van interpretar a partir d’una sèrie de melodies «molt conegudes» i, a més, totes elles van tenir «aquesta traça i impregnació de música de tango». La voluntat dels artistes va ser en tot moment defugir del tango cantat per «elaborar una proposta una mica més contemporània», amb uns arranjaments «trencadors» i amb una dansa que barreja classicisme i contemporaneïtat «que fa que es doni una altra visió del ball». Així, Areny va explicar que des de la Fundació ONCA «promovem totes les músiques, però intentem afegir-hi una altra lectura musical».

Alguns dels títols més destacats que es van poder escoltar de Carlos Gardel i Astor Piazzolla van ser El Choclo, Por una cabeza, Adiós, Nonino, Libertango, Oblivion o Violetango. 


El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet