ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Notte e Giorno Música-Teatre reivindica en un vídeo la cultura en temps de pandèmia

13/11/2020 |

 

http://www.revistamusical.cat/notte-e-giorno-musica-teatre-reivindica-en-un-video-la-cultura-en-temps-de-pandemia/

Aquest divendres, 13 de novembre, s’estrena en streaming a YouTube (22.15 h, enllaç) el vídeo musical El Rap de la Follia de la companyia d’arts escèniques Notte e Giorno Música-Teatre. El vídeo forma part d’un projecte escènic cocreatiu obert a la ciutadania que vol revertir el procés d’aïllament social i massificació cultural.

Amb aquest vídeo, la companyia reivindica la unió del sector cultural fusionant la música clàssica amb la música de carrer representada pel rap. Notte e Giorno Música-Teatre, amb seu a Barcelona, està integrada per les veus de l’Ensemble Vox Harmonica: la soprano Anaïs Oliveras, la contralt Mariona Llobera, el tenor Ferran Mitjans i el baix Antonio Fajardo, l’actriu Berta Vidal i el guitarrista Carles Blanch. El Rap de la Follia inclou un convidat sorpresa amb qui es fa una picada d’ullet al rap de carrer. La base rítmica de la peça ha estat elaborada per Santi Serratosa, amb ús exclusiu de percussions corporals.

Amb el lema #laculturacura, l’argument del vídeo porta els protagonistes a superar la impossibilitat d’exercir la seva professió a causa de la pandèmia tot sortint al carrer i fent una crida a guarir la cultura. Una missió que culmina amb una pintada de graffiti simbòlica a la façana del Palau de la Generalitat dissenyada per l’artista polonès resident a Barcelona Piotr Perski.

El Rap de la Follia, que beu de la dramatúrgia de Jordi Pérez Solé, és el segon capítol d’una sèrie de vídeos que precedeixen l’estrena de Dindirindín! Una Follia Musical; una estrena prevista per a l’estiu passat i ajornada arran de la pandèmia de la Covid-19.La seva estrena, així com la gira que seguirà, s’anunciarà en acabar el vídeo a YouTube.

Dindirindín! és un innovador espectacle escènic multidisciplinari i participatiu, per a tots els públics, adaptable a qualsevol espai d’exhibició i amb vocació de teatre de carrer, que desplega en un diàleg continu les arts del segle XXI. L’obra inclou l’estrena de diverses peces musicals contemporànies dels compositors Josep Vila i Casañas i Mariona Vila i fa servir recursos musicals propis del nostre temps, com les percussions corporals compostes per Santi Serratosa. Alhora, posa en marxa un procés de cocreació i participació ciutadana a través de les tecnologies de la comunicació.

La companyia Notte e Giorno Música-Teatre treballa des del 2017 en la producció d’espectacles multidisciplinaris. Ha presentat els espectacles Jordi i el Leviatà, Schubert de prop i Club Monteverdi, amb més de quaranta actuacions arreu del territori català. La companyia ha rebut diversos reconeixements i la premsa especialitzada ha destacat la qualitat de les seves produccions. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet