ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Notte e Giorno estrena en streaming ‘El rap de la Follia'

14/11/2020 |

 

https://www.nuvol.com/musica/classica/esborrany-automatic-134802

La companyia engega avui a la nit el projecte ‘Dindirindín! Una Follia Musical!’

La companyia d’arts escèniques Notte e Giorno (N&G) estrenarà aquesta nit a les 22:15 el vídeo musical ‘El Rap de la Follia’, que dona el tret de sortida del projecte multidisciplinari i participatiu ‘Dindirindín! Una Follia Musical!’.

Sota el lema #laculturacura, els integrants de N&G volen animar el sector cultural a reinventar-se davant la impossibilitat de fer esdeveniments en viu. Pretenen unir diverses forces del món de la cultura, des de la música clàssica fins a la música de carrer, des del rap fins a la música antiga, per impulsar “un Renaixement de les Arts”.

‘El Rap de la Follia’ es podrà veure en streaming, a YouTube, a un quart d’onze de la nit. Hi participa una bona colla d’artistes catalans: el dramaturg Jordi Pérez Solé, el guitarrista i compositor Carles Blanch, l’actriu Berta Vidal, la soprano Anaïs Oliveras, la contralt Mariona Llobera, el tenor Ferran Mitjans, el baix Antonio Fajardo, el percussionista Santi Serratosa i un convidat sorpresa d’honor, que es donarà a conèixer avui al vespre.

En aquest vídeo musical, els artistes surten al carrer, capitanejats per la Deessa Follia —Berta Vidal—, i escampen el graffiti per la ciutat de Barcelona fins a arribar a pintar la façana del Palau de la Generalitat. Hi dibuixen un emblema que ha estat dissenyat per l’artista polonès Piotr Perski.

El vídeo ‘El Rap de la Follia’ és un avançament del projecte escènic ‘Dindirindín!’. Pretén ser l’inici d’un procés de cocreació obert a la participació de tothom qui ho desitgi. La companyia N&G espera que ‘El Rap de la Follia’ doni peu a un seguit d’iniciatives audiovisuals relacionades amb les arts en viu.

Després de l’estrena del vídeo, el capo buffo de la companyia, Antonio Fajardo, dinamitzarà un col·loqui virtual en què detallarà el calendari d’aquest projecte cocreatiu i revelarà la data de la primera funció de l’espectacle ‘Dindirindín! Una Follia Musical!’. Aquesta obra, de dimensions operístiques, combina el repertori musical del Renaixement i les tècniques teatrals de la Commedia dell’Arte amb l’estrena de diverses peces musicals contemporànies, de compositors com Josep Vila i Casañas i Mariona Vila.  

Berta Coll
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet