ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

‘Concierto de Aranjuez', en línia

19/11/2020 |

 

http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1881581-concierto-de-aranjuez-en-linia.html

El Palau de la Música Cata­lana serà esce­nari avui al ves­pre (20:40 h) del Con­ci­erto de Aran­juez de Joaquín Rodrigo, coin­ci­dint amb el 80è ani­ver­sari de la seva estrena mun­dial a la sala moder­nista, el 9 de novem­bre del 1940. El con­cert tindrà lloc a porta tan­cada per culpa de la Covid-19, però es podrà seguir en directe i de manera gratuïta a través de l’espai Palau Digi­tal.

El con­cert, fil­mat amb sis càmeres, serà pro­ta­go­nit­zat pel gui­tar­rista canari Luis Ale­jan­dro García Pérez, gua­nya­dor del premi El Pri­mer Palau 2019, que actuarà al cos­tat de l’Orques­tra Simfònica del Vallès, diri­gida per Xavier Puig. Segons expli­cava ahir García Pérez, “el més com­plex per a un gui­tar­rista és apor­tar alguna cosa a l’obra i no limi­tar-se a fer-ne una exe­cució acadèmica”.

L’estrena del Con­ci­erto de Aran­juez va supo­sar un abans i un després en la relació de la gui­tarra amb l’orques­tra i va ani­mar altres com­po­si­tors a seguir el mateix camí. L’estrena al Palau va anar a càrrec del gui­tar­rista Regino Sainz de la Maza, amb l’Orques­tra Fil­harmònica diri­gida per César Men­doza Lasa­lle. Avui, abans del Con­ci­erto de Aran­juez, s’ofe­rirà la Suite Pla­tero y yo, d’Edu­ardo Sainz de la Maza, i es farà el lliu­ra­ment, a les 20 h, dels pre­mis de l’edició 2020 d’El Pri­mer Palau, també a través de Palau Digi­tal. 


El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet