ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Torna el Concurs Tenor Viñas

20/11/2020 |

 

https://www.nuvol.com/musica/classica/torna-el-concurs-tenor-vinas-136562

L’edició d’enguany compta amb un total de 447 cantants inscrits, procedents de 55 països

Els principals teatres d’òpera del món han sumat forces per mantenir viu el Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas, que celebrarà la seva 58a edició a Barcelona entre el 17 i el 24 de gener de 2021.

Aquesta prestigiosa competició, fundada el 1963 en memòria del cèlebre tenor català Francesc Viñas, aspira a impulsar la carrera operística de joves cantants d’arreu del món i rep el suport d’institucions com The Metropolitan Opera House, de Nova York, el Teatro alla Scala, de Milà, i el Royal Opera House Convent Garden, de Londres, entre d’altres.

La xifra de candidats espanyols —42, dels quals 13 són catalans— és significativament superior a la d’edicions anteriors
Aquesta edició, en què es repartiran fins a 115.000 euros en premis, compta amb 447 cantants inscrits, procedents de 55 països. Enguany destaca la participació de cantants de Corea del Sud, Rússia, el Regne Unit, els Estats Units i Itàlia. A més, la xifra de candidats espanyols —42, dels quals 13 són catalans— és significativament superior a la d’edicions anteriors.

La situació derivada de la pandèmia del coronavirus ha obligat a adaptar el certamen d’aquest any. Així doncs, les proves preliminars, que ja estan en marxa, es realitzaran en format audiovisual, a través de vídeos que els mateixos candidats hauran d’enviar.

La segona prova i la semifinal se celebraran de manera presencial, respectant sempre les mesures sanitàries. Entre el 17 i el 20 de gener, els 100 candidats que hagin superat les proves preliminars hauran d’actuar al Conservatori Superior de Música del Liceu. Les entrades d’aquestes dues fases presencials podran adquirir-se properament a través d’Internet.

Dos dies després, el 22 de gener, es farà el concert dels finalistes al Gran Teatre del Liceu. A partir d’aquesta actuació, el jurat —compost per Víctor Garcia de Gomar, Rockwell Blake, Alessandro Galoppini, Sophie Joyce, Peter Mario Katona, David Lomeli, Joan Matabosch, Christophe Seuferle, Ludmila Talikova i Diane Zola— haurà de decidir els guanyadors, que tornaran a actuar al Liceu al cap de dos dies, el 24 de gener. Tant el concert dels finalistes com el concert final dels guanyadors es podran veure per streaming.  

Berta Coll
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet