ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Oberta la convocatòria del 14è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra

24/11/2020 |

 

http://www.revistamusical.cat/oberta-la-convocatoria-del-14e-premi-bbva-de-musica-de-cambra-montserrat-alavedra/

S’ha obert la convocatòria del 14è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra, que es va haver d’ajornar per la situació generada per la COVID-19, i a la qual les formacions de cambra ja poden presentar candidatura, que finalitza el proper mes de gener del 2021. Convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) amb el suport del BBVA –i que compta en l’organització amb la col·laboració dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa i de la Fundació Antiga Caixa Terrassa–, s’adreça a joves músics estudiants de grau superior i professionals del sector amb l’objectiu d’ajudar-los en la projecció professional.

S’hi poden presentar grups de cambra d’un mínim de tres músics, instrumentals o vocals; el nombre màxim és de nou músics i s’hi admetrà la presència de director/a si la formació ho considera necessari. L’edat mitjana dels components del grup no pot superar els 35 anys. La inscripció s’ha de fer mitjançant el formulari que es troba al web de la FACC abans del 29 de gener de 2021.

El primer premi consisteix en una gira de cinc concerts valorada en 20.000 euros que se celebraran durant l’any 2021 al Palau de la Música (Petit Palau), Festival de Torroella de Montgrí, Auditori Pau Casals o bé Cicle Música als Jardins del Vendrell, Auditori Enric Granados de Lleida i a l’Auditori Conservatori del Liceu. També inclou un enregistrament en vídeo a la Sala de la Música del Museu Pau Casals i un coaching amb professionals docents del màster Management i Producció Musical de l’ESMUC.

El segon premi consisteix en una gira de quatre concerts a la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya, retribuïts d’acord als honoraris vigents, i un coaching amb professionals docents del màster Management i Producció Musical de l’ESMUC. El jurat també concedirà una menció especial a la millor interpretació d’una obra d’autor català.

Les audicions –primera prova eliminatòria, semifinal i final– seran a l’Escola Municipal de Música-Conservatori de Terrassa del 12 al 14 de març de 2021. Cada formació haurà de portar preparat un mínim de quatre obres completes que n’hauran d’incloure tres dels segles XX o XXI (almenys una posterior a l’any 1999) i una de lliure elecció. Una haurà de ser d’autor català. El veredicte es farà públic el dijous 18 de març de 2021 en un acte de lliurament de premis que tindrà lloc al Centre Cultural Terrassa.

El jurat estarà format pel director de cors i orquestra Jordi Casals, que actuarà com a president, el pianista i compositor Albert Guinovart, la clarinetista Laura Ruiz, la violista Anna Puig i el violoncel·lista Lluís Heras.

El Premi, que se celebra de forma biennal, va ser instituït l’any 1992 per l’Obra Social de Caixa Terrassa amb la col·laboració d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa i vol retre un homenatge a la soprano lírica terrassenca Montserrat Alavedra i Comas. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet