ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Xuanhan Xu guanya el Premi Pau Casals

25/11/2020 |

 

https://www.nuvol.com/musica/classica/esborrany-automatic-137554

El Guardó Internacional Pau Casals premia tres joves violoncel·listes

La Fundació Pau Casals va anunciar el 20 de novembre els guanyadors de l’edició de 2020 del Guardó Internacional per a Joves Violoncel·listes. La xinesa Xuanhan Xu ha obtingut el Primer Premi d’un certamen que aquest any s’ha obert a aspirants d’arreu del món. Petar Pejčić, de Sèrbia, ha obtingut el segon lloc amb el Premi Especial AENA i l’alemany Felix Brunnenkant el tercer reconeixement.

Aquesta edició ha estat capaç d’adaptar-se a les inusuals circumstàncies amb una selecció final dels guardonats de forma virtual. Els deu candidats finalistes van haver d’interpretar dues peces que es van enregistrar i, posteriorment, es van enviar al jurat. Marta Casals Istomin, cofundadora i vicepresidenta de la Fundació Pau Casals, com en d’altres ocasions, ha encapçalat el tribunal acompanyada de violoncel·listes de prestigi internacional com Claudio Bohórquez, Henri Demarquette, Gustav Rivinus i Arnau Tomàs, aquest darrer guanyador de la Beca Pau Casals l’any 1991. Bernard Meillat, assessor artístic de la Fundació també hi ha format part.

Aquesta edició ha estat capaç d’adaptar-se a les inusuals circumstàncies
El dia 20 de novembre havia de ser l’audició final dels aspirants, en el seu lloc s’ha fet un comunicat amb els guanyadors i la difusió dels vídeos dels finalistes que estaran disponibles al canal de YouTube de l’organització fins avui 24 de novembre.

L’obertura de la convocatòria a joves violoncel·listes a escala mundial s’ha notat amb la gran varietat de nacionalitats present a la llista de la resta candidats que hi han participat i tots ells han rebut una menció honorífica. Raffaella Cardaropoli d’Itàlia, Tzu-Shao Chao de Taiwan, Jeremias Fliedl d’Àustria, Miquel Keenan Fuentes dels EUA, el Luxemburguès Benjamin Kruithof, Joseph Pritchard del Regne Unit, i l’alemany Till Schuler, completen la desena de finalistes d’aquest 2020.

A part de la iniciativa de la Fundació Pau Casals i del premi especial d’AENA, el certamen suma esforços amb la Fundació Banc Sabadell per seguir donant suport i millorant la formació de les noves generacions de violoncel·listes. 

Pau Requena
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet