ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Liceu presenta un resum de 'Mitridate, re di ponto' de Mozart

27/11/2020 |

 

El Gran Teatre del Liceu obrirà les seves portes al públic el 2 de desembre amb la reubicació de Mitridate, re di ponto, una òpera que Wolfgang Amadeus Mozart va composar amb tan sols 14 anys. Prevista originalment pel 24 de novembre i suspesa degut a les mesures de contenció de la pandèmia, arribarà finalment a l‘escenari gràcies a l’afany i la voluntat de l’equip artístic i del Teatre, que han fet l’esforç per reubicar el concert dirigit pel reputat director musical Marc Minkowski. Sota la seva batuta, estarà la formació Les Musiciens du Louvre i les magnífiques veus de Michael Spyres –que substitueix Pene Pati, que no ha pogut viatjar a Europa degut als protocols COVID-, Elsa Dreisig , Julie Fuchs o Paul-Antoine Bénos-Dijan –que substitueix Jakub Józef Orlinski, també per problemes de mobilitat degut a la pandèmia-, entre d’altres. 

Mitridate, re di ponto es podrà veure el proper dimecres dia 2 de desembre al Liceu, data màxima prevista per la formació per finalitzar la gira que estaven realitzant per Europa, motiu pel qual el Teatre no ha pogut treballar una data més enllà veient-se obligat a adaptar-se a les restriccions actuals de la pandèmia. A més, la impossibilitat de poder realitzar aquest concert en dos dies consecutius, ha fet que el propi Marc Minkovski, a petició del Teatre, realitzi una àmplia selecció de la peça per poder habilitar dos passis en un mateix dia -17h i 20:30h- i, així, poder ubicar les 1.000 persones que tenien entrada per aquest espectacle en dues representacions de 90 minuts i 500 persones, respectivament. La voluntat del Teatre i de la Formació ha estat en tot moment poder mantenir aquesta proposta per poder sostenir l’activitat cultural i poder preservar que tots els espectadors amb entrada poguessin tenir la oportunitat de veure el debut del prestigiós director musical al Teatre.

La selecció que proposa Minkowski aglutina el bo i millor d’aquesta òpera del jove Mozart. Fragments molt propers a la genialitat que mai no podríem associar a un adolescent de 14 anys. L’obertura serà el tret de sortida d’aquests prop de 90 minuts on gaudirem de les tres intervencions principals -i mort- del protagonista, les dues àries d’Aspasia, de Sifare i de Farnace, la Marcia, el finale del conjunt... Focs artificials vocals que posen a prova els solistes. Fastuositat classicista en aquesta condensació: la playlist particular que en fa el mateix Marc Minkowski. Els dos passis previstos, a les 17h i a les 20:30h, estan programats per poder finalitzar l’activitat a les 22h de la nit i preveuen, entre funció i funció, un desinfectat global de la sala. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet