ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

TV3 i Palau Digital emeten la Novena Beethoven dirigida per Sir John Eliot Gardiner

27/11/2020 |

 

TV3 i Palau Digital emetran diumenge la Novena Simfonia de Beethoven dirigida per Sir John Eliot Gardiner al Palau de la Música Catalana.

El proper diumenge, 29 de novembre, a les 10.55 h, www.palaudigital.cat i el programa Diumenge, concert, de TV3, emetran simultàniament la Novena Simfonia de Beethoven que Sir John Eliot Gardiner va dirigir al Palau el 14 de febrer passat. Aquesta producció quedarà penjada a Palau Digital de manera gratuïta i a l’abast de tothom. A més, el 6 de desembre ambdós canals emetran un programa amb la Vuitena Simfonia del músic de Bonn, dirigida igualment per Gardiner al Palau.

Ambdues simfonies van formar part del darrer concert de la integral de les simfonies de Ludwig van Beethoven que el prestigiós director anglès John Eliot Gardiner va dirigir al Palau amb les seves formacions, el Cor Monteverdi i l’Orquestra Revolucionària i Romàntica, juntament amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. La cita formava part de la gira dedicada al 250è aniversari del naixement de Beethoven, prevista per diferents ciutats d’Europa i Amèrica que va quedar interrompuda a causa de la pandèmia, poc després d’oferir aquests concerts excepcionals a la capital catalana.

De les nou simfonies de Beethoven, la Vuitena és una obra de rellotgeria perfecta, amb una imaginació melòdica inesgotable. Un clar homenatge de Beethoven al classicisme de Haydn. La Novena, amb l’“Oda a l’alegria”, és un cant a la llibertat, i és per això que l’any 1985 es va convertir oficialment en l’himne d’Europa. La lectura amb criteris històrics que en fa John Eliot Gardiner és viva, expressiva i ben actual, i marca un punt d’inflexió en la llarga trajectòria del veterà director anglès.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet