ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Sant Esteve, el 26... i el 27

23/12/2020 |

 

http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1898658-sant-esteve-el-26-i-el-27.html

El Concert de Sant Esteve del Palau de la Música es farà dos dies en format mixt.

L’Orfeó Català actuarà en directe i la resta de cors de la família coral, de manera gravada
Les bones tra­di­ci­ons es man­te­nen, però s’adap­ten als nous temps. Un bon exem­ple és el Con­cert de Sant Esteve del Palau de la Música Cata­lana, que aquest any pre­senta diver­ses nove­tats per ade­quar-se a la situ­ació pro­vo­cada per la pandèmia. Per començar, es farà dis­sabte, dia de Sant Esteve (19 h), i es repe­tirà el diu­menge a les 12 del mig­dia, per satis­fer la demanda del públic sense tras­pas­sar les actu­als limi­ta­ci­ons d’afo­ra­ment. De fet, ja gai­rebé no que­den entra­des per al con­cert de dis­sabte i hi ha força més dis­po­ni­bi­li­tat per al diu­menge. A més, el con­cert del 26 s’emetrà en directe a través del web Palau Digi­tal i de TV3 –amb pre­sen­tació d’Àlex Robles–, Cata­lu­nya Ràdio i Cata­lu­nya Música.

L’altre canvi subs­tan­cial del Con­cert de Sant Esteve 2020 serà a l’esce­nari, on actuarà en directe l’Orfeó Català, però ho faran de manera gra­vada la resta de cors de l’Escola Coral i el Cor de Cam­bra del Palau, amb un con­cepte dis­se­nyat pel direc­tor d’escena Adrià Aubert. Els enre­gis­tra­ments dels cors s’han rea­lit­zat a dife­rents espais del Palau de la Música i en altres indrets emblemàtics de Bar­ce­lona. Simon Hal­sey i Pablo Lar­raz, titu­lar de l’Orfeó Català, diri­gi­ran els cors en aquest con­cert que, amb el lema La cul­tura i la música ens omplen de vida, com­bi­narà la música, les vide­o­pro­jec­ci­ons, el vide­o­art d’Alba G. Cor­ral, la dansa de Laia Jorba i la dra­matúrgia, amb les actrius San­dra Monclús i Joy Sánchez, del Cor Infan­til. L’Orfeó estarà acom­pa­nyat pel pia­nista Josep Buforn, l’orga­nista Juan de la Rubia i la can­tant Elena Gadel com a solista con­vi­dada en un dels temes. “Aquesta edició del Con­cert de Sant Esteve vol ser un recor­re­gut emo­ci­o­nal del que hem vis­cut al llarg d’aquests dar­rers mesos: des del con­fi­na­ment fins ara”, expli­quen els seus res­pon­sa­bles. Pel que fa al reper­tori, no hi fal­ta­ran nada­les cata­la­nes i d’altres països, al cos­tat de com­po­si­ci­ons de dife­rents autors, inclo­ses dues estre­nes: Prova el fred de fer-se etern, de Josep Ollé i Sabaté, i Nai­xe­ment al Palau, d’Anna Camp­many. Al final del con­cert, tots els cors can­ta­ran el Poema èpic de Nadal, de Marc Timón, com­po­si­tor con­vi­dat d’aquesta tem­po­rada al Palau.

Dins la pro­gra­mació de Nadal del Palau de la Música, també des­ta­quen el nou cicle de qua­tre con­certs en copro­ducció amb l’Orques­tra Simfònica del Vallès, dos d’El tren­ca­nous de Txaikovski (25 de desem­bre i 6 de gener) i dos con­certs d’Any Nou (1 i 2 de gener); el con­cert de nada­les del Quar­tet Mèlt, el dia 28, i el con­cert del Cor de Cam­bra del Palau amb el Mag­ni­fi­cat de Bach i una selecció d’El Mes­sies de Händel, el 3 de gener. 

XAVIER CASTILLÓN
El Punt/Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet