ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Joyce DiDonato debuta al Palau de la Música amb un repertori d'òpera, lied i cançó de cabaret

7/1/2021 |

 

oyce DiDonato debuta al Palau de la Música Catalana amb un repertori d’òpera, lied i cançó de cabaret per guarir-nos del 2020. Amb In my solitude, la mezzosoprano recorda totes aquelles persones que han patit solitud i aïllament

 

Diumenge que ve, 10 de gener (Sala de Concerts, 17.30 h), la mezzosoprano nord-americana Joyce DiDonato debutarà al Palau de la Música Catalana amb el programa In my solitude, que inclourà àries d’òpera, lied i cançó de cabaret. La cantant, guanyadora de diversos premis Grammy i del Premi Olivier 2018 per la seva excel·lència en òpera, encisa el públic d’arreu del món. En aquesta ocasió DiDonato estarà acompanyada pel pianista i arranjador Craig Terry, i ens proposa un recorregut per èpoques i estils diferents, “per guarir-nos d’un 2020 molt dur tot fent-nos adonar que moltes persones han patit solitud, aïllament, confinament en definitiva, abans que nosaltres”, tal com escriu el musicòleg i periodista Pep Gorgori al programa de mà.

 

Amb aquesta voluntat, el concert s’iniciarà recordant Arianna, abandonada per Teseu a l’illa de Naxos després d’ajudar-lo a vèncer el temut minotaure, en la versió que va compondre Haydn, una cantata per a veu sola i instrument de teclat. Un seguit de recitatius i àries mostren la protagonista successivament sorpresa, ferida, atemorida i devastada en veure marxar el seu estimat. Tot seguit, amb un sorprenent salt temporal, ens situem en els Rückertlieder de Mahler. El recull el formen cinc cançons, de les quals cantarà tres, que ens transporten a l’aroma del til·ler, al desig d’amor etern i també a la premonició de la mort. Després trobarem dues visions de Cleopatra, la reina d’Egipte que malgrat els seus dots intel·lectuals i de govern va passar a la història sobretot per la seva relació amb el triumvir i cònsol romà Marc Antoni. D’una banda, serà la Cleopatra de J. A. Hasse, amb l’ària “Morte col fiero aspetto” d’Antonio e Cleopatra, i de l’altra, la de G. F. Händel, amb l’ària “Piangerò la sorte mia”, reflex d’una Cleopatra ja derrotada però que tot i així manté viu l’esperit de revenja i que ha esdevingut una de les àries icòniques del compositor, i també de la pròpia Joyce DiDonato.

 

La part final del concert és un recull de peces de van del segle XVII al XX, i que tenen com a denominador comú els sentiments de solitud en ser lluny de la persona estimada, i els de felicitat en ser-hi a prop. Giordani, Parisotti i Rosa dialoguen amb Duke Ellington i Edith Piaf.

 

Tal i com sosté Gorgori en el programa de mà:“Si del que es tracta és de guarir ànimes, no és casual que Joyce DiDonato hagi decidit tancar aquest programa, el primer interpretat després del 2020, amb La vie en rose. «Quan m’abraça i em parla a cau d’orella, veig la vida de color de rosa», diu la cançó. Tant de bo aquest concert sigui l’inici d’un any en què ens puguem tornar a abraçar”. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet