ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Jakub Józef Orliński torna al Palau de la Música Catalana amb àries de Händel i Vivaldi

8/1/2021 |

 

El contratenor actuarà al costat d’Il Giardino d’Amore, dirigit per Stefan Plewniak.

Dilluns que ve, 11 de gener (Sala de Concerts, 20 h), el contratenor polonès Jakub Józef Orliński, aclamat pel públic i la crítica per la seva bellesa vocal i una atrevida capacitat escènica, tornarà al Palau de la Música Catalana per oferir àries d’òperes de Georg Friedrich Händel i Antonio Vivaldi. Un repertori de dos grans exponents de l’òpera italiana i mestres del teatre musical belcantista barroc amb el qual Orliński emociona el públic gràcies a la seva veu cristal·lina i de timbre transparent. El cantant, tota una figura del món de la lírica actual, estarà acompanyat pel conjunt Il Giardino d’Amore, dirigit pel seu fundador, Stefan Plewniak.

Amb el record del debut del contratenor al Palau fa poc més d’un any, aquest concert corresponent al cicle Palau Grans Veus suposa una nova oportunitat per gaudir de l’art d’una de les veus més admirades i mediàtiques del moment, tant pel públic en general com pels seus seguidors indiscutibles.

Orliński centrarà la intervenció a donar veu a herois que es rendeixen a éssers mitològics, a déus i reis gairebé sempre movent-se en disputes pel poder polític i per l’amor. De Händel, consagrat com un dels cims indiscutibles del Barroc, cantarà àries de Tamerlano, Partenope, Tolomeo, re d’Egitto i Riccardo Primo, re d’Inghilterra; mentre que de Vivaldi, cantarà l’ària de l’emperador Anastasio “Sento in seno ch’in pioggia di lacrime” de l’òpera Il Giustino. Pel que fa a Il Giardino d’Amore, el programa inclourà obra del mateix Vivaldi, també d’un dels pilars del Barroc instrumental, amb moviments provinents del seu inabastable opus, que sobrepassa les cinc-centes obres, entre concerts i sonates. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet