ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Benjamin Alard torna per novena temporada consecutiva al Palau

11/1/2021 |

 

Benjamin Alard torna per novena temporada consecutiva al Palau i interpretarà un programa centrat en transcripcions de Bach per a clavicèmbal sol d’obra de Vivaldi

Demà dimarts, 12 de gener (Petit Palau, 20 h), el clavecinista francès Benjamin Alard, deixeble del gran Gustav Leonhardt i artista d’habilitats extraordinàries, torna per novè any consecutiu al Palau de la Música Catalana, i ho farà amb un programa centrat en transcripcions admirables sobre obra d’Antonio Vivaldi efectuades per a clavicèmbal sol per Johann Sebastian Bach. Alard continua així el projecte dedicat a la integral de la música per a clavecí sol de Johann Sebastian Bach en diverses temporades.

El programa de concert inclou la transcripció de Bach per a clavicèmbal d’alguns concerts de la sèrie L’Estro Armonico de Vivaldi: Concert en Re major, BWV 972; Concert en Do major, BWV 976; Concert en Fa major, BWV 978, i el sublim moviment lent “Largo e spicatto” del Concert en Re menor, BWV 593. Alard també interpretarà el Concert en Sol menor, BWV 975, que respon a la transcripció del quart concert de la sèrie La Stravaganza de Vivaldi.

El programa es completarà amb el Concert en Do menor, BWV 981, d’una bellíssima i continguda melodia en el moviment lent, inspirat en el Concert en Do menor, op. 1 núm. 2 de Marcello; la Fantasia en La menor, BWV 922, una demostració paradigmàtica de l’art de la repetició amb lleugeres modificacions, i la Canzona en Re menor, BWV 588, original per a orgue, obra que Bach va escriure l’any 1715 extreta de les Canzone de Frescobaldi.

Aquest projecte pluriennal encarregat a Alard ha descobert al públic de Barcelona un intèrpret d’un enorme talent i una tècnica extremadament depurada, i que nou temporades després s’ha consolidat com un dels traductors de referència de Bach.

La passió d’Alard per Bach va dur l’intèrpret a guanyar el primer premi en el Concurs Internacional de Clave del 2004 a Bruges. Des del 2007 és l’organista de l’església de Saint-Louis-en-l’Île de París, on cada temporada presenta un cicle temàtic de concerts al voltant de Bach per a diferents instruments i formacions. Des del 2005 també forma part de La Petite Bande, com a clavecinista i organista, i els darrers anys dirigeix el grup des del clave. Avui dia el músic francès divideix el seu temps entre recitals de clave i orgue, i la música de cambra. És convidat habitual com a solista dels auditoris més importants d’Europa, el Japó i Nord-amèrica. Actualment es dedica en exclusiva a un projecte de gran envergadura per a Harmonia Mundi, l’enregistrament de la integral de l’obra per a teclat de Bach, tant per a orgue com de clave. Ja han sortit al mercat tres capses de les disset que integren la col·lecció. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet