ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

58a edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas

15/1/2021 |

 

La 58a edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas se celebrarà a Barcelona la propera setmana amb la mateixa excel·lència i qualitat de cada any, tot i els entrebancs que ha generat la pandèmia. Ha estat possible gràcies a l'esforç logístic i econòmic dels organitzadors així com a la implicació dels principals teatres d'òpera del món: National Centre for the Performing Arts of China (Beijing), Deutsche Oper (Berlin), Teatro alla Scala (Milà), The Metropolitan Opera House (Nova York), Los Angeles Opera (Estats Units), Opéra National de París, Royal Opera House Covent Garden (Londres), Bolshoi Theatre of Russia (Moscou), Teatro Real (Madrid) i Gran Teatre del Liceu.

La primera fase del concurs, per exemple, es va fer mitjançant proves en línia a cadascun dels teatres participants. En la segona fase, presencial, s'han extremat les precaucions per garantir la seguretat. L'organització del concurs ha elaborat un protocol d'actuació que contempla, entre altres coses que els cantants que viatgen des d'un altre país hagin de presentar una PCR negativa, que els concursants s'allotgin en habitacions individuals (altres anys ho feien en habitacions compartides) i que no es permeti l'entrada d'acompanyants ni de públic a les proves que tindran lloc al Conservatori Superior de Música del Liceu.

El certamen s'ha hagut d'adaptar a la cancel·lació de la participació per part d'alguns concursants als quals els ha estat impossible viatjar fins a Barcelona. En previsió de que això succeís, l'organització ja va augmentar el número de seleccionats per a la segona fase. Pel que fa als membres del jurat, destaca el compromís dels directors artístics dels principals teatres del món, que han mantingut la seva presència a la fase final del certamen tot i la situació d'emergència sanitària. Només en el cas dels que provenien dels Estats Units, l'organització ha hagut de substituir-los. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet