ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Cantant en ‘streaming'

16/1/2021 |

 

http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1908815-cantant-en-streaming.html

“Atípica.” Així va defi­nir la 58a edició del con­curs de cant Tenor Viñas el pre­si­dent de la Fun­dació Pri­vada Fran­cesc Viñas, Miquel Lerín. La pandèmia ha obli­gat a un esforç del jurat a l’hora de deter­mi­nar el cen­te­nar de fina­lis­tes que con­cur­sa­ran en pas­sis al Con­ser­va­tori del Liceu i, si pas­sen el tall, al Gran Tea­tre del Liceu. Com que no es pot obrir al públic, totes les ses­si­ons es faran en stre­a­ming i maxi­mit­zant les con­di­ci­ons de distància, gel i mas­ca­reta entre els con­cur­sants. Aquesta tarda, a les sis, s’ofi­cia l’acti­vi­tat inau­gu­ral a càrrec del peri­o­dista i escrip­tor Ser­gio Vila-Sanjuán. L’acte es com­ple­tarà amb el reci­tal de joves can­tants pre­mi­ats en el con­curs Serena Sáenz (soprano) Iván Ayón Rivas (tenor) i Car­les Pachón (baríton).

El premi de cant vin­cula els prin­ci­pals tea­tres del món líric que inter­ve­nen com a espai per a la tria de fina­lis­tes i també com a jurat, des de diu­menge i fins a la gran final, diven­dres vinent. El cer­ta­men repar­teix 115.000 euros en pre­mis i beques. S’hi han pre­sen­tat 477 can­tants de 55 països d’arreu del món. Des­taca Corea del Sud (112 can­tants), Rússia (37) i el Regne Unit (33). Enguany s’ha incre­men­tat la presència cata­lana (13 par­ti­ci­pants) i també de l’Estat espa­nyol (29).

S’ha con­fir­mat la presència del 90% dels can­tants selec­ci­o­nats. Totes les actu­a­ci­ons es pas­sa­ran en stre­a­ming per pal·liar la impos­si­bi­li­tat de con­vi­dar acom­pa­nyants i públic a les ses­si­ons. La tra­di­ci­o­nal tro­bada Una tarda amb (amb dues can­tants en comp­tes d’una, Elena Pank­ra­tova i Sonia Ganassi) es farà dis­sabte vinent i s’ha con­vo­cat una taula rodona amb els prin­ci­pals tea­tres d’òpera del món sobre els efec­tes de la pandèmia (dijous a la tarda). 

JORDI BORDES
El Punt/Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet