ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La mezzosoprano basca Carmen Artaza guanya el concurs Tenor Viñas

23/1/2021 |

 

https://www.ara.cat/cultura/Carmen-Artaza-Concurs-Internacional-Tenor_0_2604939694.html

Diumenge se celebra al Liceu el concert final amb l'orquestra del teatre.

La mezzosoprano basca Carmen Artaza, de 25 anys, ha guanyat el primer premi de la 58a edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas. Artaza ha sigut reconeguda també amb el premi Mozart i el premi al millor cantant espanyol. Artaza es converteix així en la setena concursant espanyola que guanya el primer premi del Concurs Tenor Viñas. L'última va ser Beatriz Díaz González, el 2007.

El segon premi se l'ha emportat la mezzosoprano ucraïnesa Olga Syniakova, de 32 anys, i el baríton argentí Germán Enrique Alcántara ha sigut distingit amb el tercer premi. La resta de guardons oficials han sigut per al baríton rus Vasily Sokolov (quart premi), el tenor xinès Chuan Wang (cinquè), i la soprano russa Inna Demenkova (sisè).

La final s'ha celebrat aquest divendres al Gran Teatre del Liceu. Hi han arribat 18 joves cantants de 12 països, i tots havien sigut seleccionats en les audicions prèvies que es van fer a través de vídeos. La segona fase s'ha celebrat aquesta setmana a Barcelona. Un total de 477 cantants de 55 països han participat en aquesta edició.

Aquest diumenge, 24 de gener, a les 18 h, els principals guardonats tornaran a pujar a l'escenari del Gran Teatre del Liceu per protagonitzar el tradicional concert final. Acompanyats per l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida per Álvaro Albiach, interpretaran davant del públic diverses peces del seu repertori. 


Ara

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet