ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Raval fa una òpera amb el Liceu: ‘La gata perduda'

2/2/2021 |

 

https://www.ara.cat/cultura/liceu-raval-opera-comunitaria-gata-perduda_1_3841661.html

El llibret és de Victoria Szpunberg i la composició musical, d'Arnau Tordera.

El Liceu estrenarà el 5 d’octubre del 2022 l’òpera La gata perduda, amb llibret de la dramaturga Victoria Szpunberg i música d’Arnau Tordera, el líder del grup Obeses, i amb la participació activa de veïns i entitats del Raval. Serà el primer títol del projecte Opera Prima, una nova línia de creació artística comunitària que forma part del programa Liceu Apropa. “I comencem al Raval perquè som al Raval”, diu el director general del teatre de la Rambla, Valentí Oviedo. “L’objectiu és actuar junts, que el talent del Raval es projecti acompanyat de l’estructura del Liceu”, assegura Salvador Alemany, president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu.

“És un encàrrec fascinant i dificilíssim. Tot un repte”, diu Szpunberg , que per escriure el llibret ha fet “una immersió” al Raval entrevistant veïns i aprenent de les experiències de col·lectius com el cor filipí Kudyapi. “He intentat que el llibret s’impregni del caràcter ingovernable i de tots els colors del barri”, afegeix la dramaturga. També és un repte per a Arnau Tordera, que està treballant en la composició buscant l’equilibri entre l’estètica operística lligada a “l’orquestra simfònica europea” i “les músiques populars de diversos indrets del món” que hi ha al Raval com “la rumba, el rock-punk, la música urbana contemporània i pinzellades de diverses procedències que també formen part del barri”.

“És tan important el resultat com el procés”, assegura Òscar Esteban, director de la Fundació Tot Raval, una de les associacions que participen en el projecte juntament amb El Lloc de la Dona, l’Associació Carabutsí, el Centre de Música i Escena Xamfrà, el Taller de Músics i el Centre Ocupacional Sínia, entre d’altres. El programa, inclòs en el projecte europeu Traction, té un cost de 600.000 euros, dels quals 400.000 són assumits per la Unió Europea. 

Xavier Cervantes
Ara

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet